Distins cu Premiul Nobel pentru Literatură pe 2016, Bob Dylan nu a avut nicio reacţie vreme de aproape trei săptămâni. Cântăreţul a povestit acum, într-un interviu pentru The Telegraph, cum s-a simţit când a aflat vestea. 

Dylan a spus că atunci când a auzit că a câştigat, a fost "uimitor, incredibil". "Cine nu visează la ceva de genul ăsta?", a adăugat Dylan."Este greu de crezut ", a mai spus cântăreţul. Întrebat dacă plănuieşte să participe la ceremonia de premiere de pe 10 decembrie, Dylan a răspuns: "Absolut, în cazul în care este posibil".

De ce nu a răspuns muzicianul apelurilor telefonice ale comisiei care acordă Premiul Nobel? Dylan a evitat să răspundă: "Ei bine, iată-mă aici". Unii critici au interpretat lipsa de reacţie a lui Dylan drept nepoliticoasă şi arogantă, mai noteză The Telegraph, citat de mediafax.ro.

Bob Dylan are o istorie lungă şi bizară cu ceremoniile de premiere, începând cu premiul Tom Paine pentru drepturi civile, primit în 1963, la care a oferit un discurs incoerent de acceptare spunând că simpatiza cu asasinul lui JF Kennedy, Lee Harvey Oswald. Ulterior, muzicianul şi-a cerut scuze. În 2000 a câştigat premiul Oscar pentru Cel mai bun cântec, pentru melodia „Things Have Changed” din filmul „Wonder Boys”, dar a decis să nu participe la gala Oscar şi a acceptat premiul via video.

În 2007, a lipsit de la ceremonia de decernare a Medaliei Prinţulului de Asturias din partea Prinţului Moştenitor al Spaniei, luând decizia de a cânta în aceeaşi seară în Omaha, iar în 2010 a absentat de la Casa Albă pentru a primi Medalia Naţională pentru Arte.