Pandemia provocată de coronavirus a obligat universităţile din România nu doar să ţină cursuri online, ci şi să-şi regândească felul în care organizează examenele de admitere. La Universitatea din Oradea, singura facultate la care se intră doar după promovarea unui examen este cea de Medicină şi Farmacie, în vreme ce, la celelalte, absolvenţii de liceu intră pe bază de dosar.

Ca în multe alte rânduri, FMF Oradea nu se aliniază modei naţionale. În timp ce toate universităţile de medicină au decis să organizeze examenul în aceeaşi zi, pe 26 iulie, dovedind că nu încearcă să-şi fure unele altora viitorii studenţi, la Oradea pretendenţii vor da admiterea abia la toamnă. Excepţie fac cei care vor să intre la Medicină în engleză, care de regulă sunt străini, şi care vor susţine un examen de admitere online, în iulie. Cum frontierele României sunt închise şi nici nu se ştie când se va ridica această restricţie, facultatea n-a vrut să-i piardă pe străinii plătitori de taxe mari. 

În schimb, pentru celelalte specializări, conducerea facultăţii a preferat să amâne examenul scris pentru septembrie, respectând o tradiţie nescrisă, de a fi mereu ultima facultate de medicină din ţară care organizează admiterea, putând aşadar să-i atragă pe cei care au eşuat în alte centre. Vorba aia: mai bine încasezi mai târziu, decât niciodată...