Premierul Emil Boc a declarat că Guvernul plăteşte pe termen scurt deciziile nepopulare de a reduce cheltuielile bugetare, dar că aceste măsuri erau necesare. "Am salvat economia, de acum putem culege roadele", a spus primul-ministru.

Potrivit lui Boc, în România sunt cu 158.000 de bugetari mai puţin. "Dacă nu vom face paşi înapoi, vom fi feriţi de pericolele cu care se confruntă acum alte state", a mai spus Emil Boc.

Şeful Executivului a declarat că în perioada următoare îşi va concentra atenţia pe sprijinirea sectorului IMM, prin introducerea "cardului Kogălniceanu". "Este un program prin care statul se implică și sprijină direct IMM-urile pe două componente: dezvoltarea și susținerea investițiilor, crearea și menținerea locurilor de muncă", a explicat Boc.

Iniţiativa acestui program îi aparţine deputatului UDMR de Bihor, Lakatos Peter, care a propus ca întreprinderile mici şi mijlocii să poată obţine o subvenţionare parţială a dobânzii unui credit şi o garanţie guvernamentală pentru acel credit.