Românii au primit încă o dovadă că vorbele premierului Emil Boc de a strânge cureaua s-au aplicat doar oamenilor de rând. În 2010, adică anul despre care premierul vorbea ca fiind anul austerităţii, prim-ministrul a cheltuit bani buni pentru protocol şi reprezentaţii.

Emil Boc a fost vizitat în 2010 de şapte şefi de stat şi doi premieri. De asemenea, premierul a făcut deplasări în America, Bulgaria şi Moldova. Toate acestea au avut o notă de plată uriaşă: 1.200.000 de euro.

Numai pentru vizita oamenilor din subordinea lui Boc în SUA s-au cheltuit circa 50.000 de euro. Costul total al deplasării, potrivit jurnaliştilor din Bucureşti, se ridică undeva la jumătate de milion de dolari.

Boc a spus, însă, că dezvăluirile jurnaliştilor sunt manipulări. "Comparaţi, vă rog, cheltuielile cu toţi secretarii de stat din perioada lui Tăriceanu, cu toţi secretarii de stat din perioada actualului Guvern şi atunci putem să ajungem la un rezultat", a spus premierul.

În 2008, pentru locuinţele de serviciu ale consilierilor premierului Tăriceanu şi angajaţilor SGG au fost cheltuite 24.000 de euro, jumătate din cât alocă Guvernul Boc în acelaşi scop.