Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul şi-a pierdut cunoştinţa joi în timp ce susţinea un discurs. Premierul Emil Boc, aflat în apropierea ambasadorului, l-a spijinit pe acesta şi l-a ajutat să se ridice.

Ambasadorul a leşinat după ce a rostit cuvântul de introducere la recepţia oferită la ambasadă cu ocazia Zilei Franţei. Henri Paul s-a dezechilibrat, fiind prins în braţe de premier, care stătea lângă el.

Lângă diplomat se afla şi Mircea Geoană, care a sărit, de asemenea, în ajutorul lui Hanri Paul. Diplomatul şi-a revenit imediat, primind un pahar cu apă de la organizatori. În urma incidentului, ambasadorul francez a asigurat că se simte bine. Henri Paul a declarat că incidentul s-a produs din cauza căldurii şi că "totul este bine".

Emil Boc a explicat apoi la un post de televiziune cum s-a petrecut neplăcutul eveniment. "Am văzut cu coada ochiului că ceva se întâmplă, că ambasadorul a pus mâna pe pupitru într-un mod mai deosebit, iar când am văzut că nu e de glumă am intervenit şi l-am prins în braţe. Era o căldură sufocantă", a spus premierul.

Emil Boc a menţionat că a reuşit să-l prindă pe Henri Paul în braţe şi datorită orelor de gimnastică.