Disputele purtate în spaţiul public de liderii organizaţiilor judeţene şi municipale a PNL Bihor, Cornel Popa, respectiv Ilie Bolojan, din care cea mai recentă pe tema promovării inelului metropolitan ca proiect prioritar pentru anii 2014-2020, sunt de rău augur pentru PNL şi ar putea costa partidul la alegerile prezidenţiale din toamnă, avertizează senatorul Cristian Bodea.

"Am văzut şi eu în presă - pentru că în cadrul partidului nu s-a discutat aşa ceva - că cei doi lideri administrativi ai PNL din judeţ nu mai comunică sau nu pot să comunice şi preferă să o facă prin presa. Ce să zic? Până acum am fost acuzat eu de imaturitate politică, văd că acum unii vor să-mi facă mie concurenţă. Cred că cei doi lideri ar trebui să se închidă într-o cameră şi să nu iasă de acolo până nu se lămuresc, pentru că dacă nu, anul viitor bănuiesc că vom avea o luptă acerbă pentru preşedinţia PNL în Bihor", a spus Cristian Bodea.

Întrebat de jurnalişti dacă se referă la faptul că Ilie Bolojan ar avea ambiţii să preia conducerea PNL Bihor şi să-l îndepărteze astfel pe Cornel Popa din funcţie, Bodea a arătat că da, câtă vreme aceste dispute vor continua. "Păi dacă îl atacă în presă e posibil, aşa e normal. Dacă (Bolojan - n.r,) nu poate să treacă peste preşedintele PNL şi nu îi trec proiectele, inevitabil va încerca să forţeze preşedinţia, pentru ca el să fie cel care decide proiectele. Dacă nu se pot înţelege, e o chestie logică".

Ce ar câştiga Bolojan din funcţia de preşedinte al PNL Bihor? Faptul că "în 2016 poate să influenţeze cine va fi următorul preşedinte al Consiliului Judeţean sau candidat". Altfel spus, l-ar putea înlătura pe Cornel Popa.

"Eu nu mă bag între ei, dar vă spun ce urmează din asta. Ştiţi că nu sunt la prima confruntare publică, a fost şi problema mutării muzeului. Eu sunt pentru exprimarea în public a problemelor (...) dar ei au totuşi o poziţie administrativă, de vârf. Eu mai pot să fac pe nebunul, dar de la ei se aşteaptă seriozitate. Şi fiind în aceeaşi familie, ca să spun aşa, nu dă bine când se ceartă în public", a spus Bodea.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolele:

Cornel Popa versus Ilie Bolojan: Centura este cuprinsă în strategia judeţului, iar primarul ştie asta!

Presiune pe CJ! Consiliul Local cere transformarea centurii metropolitane în proiect strategic al judeţului