Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, totodată senator PSD, Florian Bodog, a anunţat oficial că îşi va depune candidatura pentru funcţia de rector al Universităţii din Oradea.

Printr-un comunicat de presă transmis luni, Bodog a precizat că lucrează la planul managerial pe care îl va depune odată cu candidatura, iar dacă va fi ales rector, toate măsurile vor fi implementate în următorii patru ani.

"Un loc important în planul meu va fi ocupat de relaţia dintre Universitate şi dezvoltarea municipiului Oradea. Obiectivul meu primordial este acela de a asigura colegilor mei din Universitate cele mai bune condiţii de muncă şi dezvoltare, iar oraşului, o instituţie eficientă şi un partener credibil, un partener care creează, atrage şi păstrează valoare în Oradea. Consider că am atât experienţa de viaţă cât şi experienţa profesională necesare pentru a realiza acest obiectiv", arată Florian Bodog.

În acest context, decanul precizează că îi invită pe toţi orădenii, indiferent că sunt sau nu universitari, să îi transmită sugestiile şi ideile privind "linia pe care Universitatea Oradea ar trebui să o urmeze pentru a sprijini cu adevărat dezvoltarea oraşului".

Bodog mai spune că, pentru o dezvoltare locală reală, care să se materializeze în bunăstarea orădenilor, "cred că este nevoie de o mai bună colaborare şi de o comunicare eficientă între Universitate şi comunitatea locală, între Universitate şi administraţia locală şi între Universitate şi mediul de afaceri".

Totodată, decanul mai spune că vrea ca Universitatea să aibă o mai bună comunicare cu studenţii ei. "Vreau să păstrăm cât mai mulţi tineri de valoare aici, acasă! (...) Şi vreau ca la finalul mandatului meu fiecare angajat al Universităţii din Oradea să fie privit de concetăţenii săi ca un membru al unei echipe care contribuie cu adevărat la dezvoltarea oraşului", mai spune Bodog. În final, senatorul mai arată că cele mai bune soluţii pentru viitorul Universităţii şi al Oradiei pot fi găsite doar "prin consultarea şi participarea cât mai multor reprezentanţi ai comunităţii".

Cei care vor să-i transmită lui Bodog propuneri pentru planul managerial pot să o facă pe email la adresa florianbodog@gmail.com sau sau pe pagina lui de Facebook.

Anunţul lui Bodog vine la câteva zile după ce actualul rector al Universităţii, Constantin Bungău, a anunţat şi el oficial că îşi va depune candidatura pentru un nou mandat.

Citeşte un articol despre cei doi candidaţi anunţaţi până acum la rectoratul Universităţii în ediţia tipărită a BIHOREANULUI din această săptămână!