A fost nevoie de o pandemie la nivel mondial pentru ca fostul ministru PSD al Sănătăţii, Florian Bodog, să admită că spitalele Municipal şi Judeţean din Oradea, ambele subordonate Primăriei, sunt bine organizate şi pregătite, ba chiar fac faţă mai mult decât onorabil provocării fără precedent.

Într-o postare pe Facebook de joia trecută, Bodog a ţinut să transmită "recunoştinţa şi respectul" său colegilor aflaţi la datorie în spitalele orădene, ataşând totodată şi mărturia unei paciente internate la Municipal, care aprecia că "avem cel mai bine pregătit şi dotat spital din ţară", unde există "o curăţenie exemplară", dar şi stocuri de medicamente.

Nostim e că în comentarii, unii fani îl felicită pentru asta pe "domnul ministru", deşi spitalele au fost preluate de Primăria Oradea de aproape 10 ani, iar Bodog însuşi, care a fost meteoric şef la Judeţean prin 2009, nu mai e ministru de peste un an, deci nu are niciun merit. Rămâne de văzut dacă aprecierea PSD-istului pentru starea bună a spitalelor municipalităţii nu îl expune cumva unui risc mai periculos decât coronavirusul, şi anume unui potenţial vot de blam în propriul partid.

Păi, se poate, dom’ ministru, să recunoşti că duşmanu’ politic face bine ceea ce face?...