Ex-ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, celebru mai degrabă pentru plagiatele comise decât pentru deciziile adoptate, acum aspirant la un nou mandat de senator din partea PSD Bihor, s-a făcut de râs zilele trecute pe Facebook, după ce i-a criticat pe adversarii de la PNL pentru măsurile anti-Covid impuse.

Cea dintâi contestată de Bodog a fost obligativitatea purtării măştilor în spaţiile publice închise sau deschise, un sfat pe care, de altfel, îl dau doctorii din întreaga lume. Deşi posesor de diplomă de medic, ba chiar şi prodecan al Facultăţii de Medicină, aşa că ar trebui să priceapă mai bine decât un om de rând ce uşor se transmite virusul şi că masca poate funcţiona ca o barieră, PSD-istul s-a comportat ca un conspiraţionist negaţionist, demascându-şi, de fapt, ignoranţa în probleme epidemiologice.

Mulţi comentatori i-au bătut obrazul, amintindu-i că alte ţări au introdus măsuri chiar mai stricte decât România. Probabil ca să-şi mai spele din ruşine, Bodog a publicat apoi o poză cu el, având masca pe figură în timp ce lipea afişe electorale, vrând să arate că totuşi respectă regulile.

Bihorel îşi aminteşte că în primăvară, când s-a cazat pe bani publici în hotelul dedicat medicilor orădeni aflaţi în linia întâi în lupta cu pandemia, chit că el este chirurg plastician la Spitalul Judeţean, Bodog nu s-a opus măsurii, servită tot de Guvernul PNL. Pesemne că dacă i-ar ieşi şi lui ceva, nici despre purtarea măştii n-ar comenta...