După ce marţi Institutul de Politici Publice a sesizat Senatul cu privire la înregistrarea unui vot dublu din partea Ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, în şedinţa de plen, la aprobarea Ordonanţei 14, PSD-istul a reacţionat miercuri, spunând că sunt "acuzaţii nefondate" fiindcă votul său dublu a fost "strict o eroare a sistemului electronic", deşi IPP nu acuza nimic, ci doar cerea verificarea situaţiei.

"Doresc să subliniez şi pe această cale că a fost vorba strict de o eroare a sistemului electronic de vot. Totodată, sunt de părere că pentru corecta informare a opiniei publice, înainte de a lansa orice fel de acuzaţii, e nevoie de o verificare foarte atentă şi serioasă a informaţiilor", a transmis sec senatorul-ministru.

Bodog a ataşat şi "clarificările oficiale ale Senatului", date publicităţii miercuri, printr-un comunicat semnat de Direcţia presă, comunicare şi imagine, care precizează că votul dublu a fost cauzat de faptul că "o eroare materială a survenit în procesul de import automat al datelor din sistemul electronic de vot şi a constat în înregistrarea dublă a numelui domnului senator Florian Bodog şi a votului acestuia".

"Eroarea a fost corectată, iar datele din sistemul de vot electronic au fost reimportate în secţiunea de pe pagina de internet a Senatului", se arată în comunicat.

După cum BIHOREANUL a relatat, IPP a sesizat Senatul cu privire la înregistrarea votului dublu, în şedinţa de plen de marţi, la aprobarea Ordonanţei 14, pentru abrogarea Ordonanţei 13, şi a cerut Biroului permanent să ofere public o explicaţie şi să sesizeze organele competente dacă în urma verificărilor rezultă indicii ale unor infracţiuni.

"Parcurgând lista voturilor nominale exprimate de senatori (...) am putut constata, cu surprindere, unele erori în listingul de vot, cum ar fi faptul că senatorul Florian Bodog (actualul ministru al Sănătăţii) apare că ar fi votat de două ori în aceeaşi şedinţă, pentru acelaşi proiect. Cele două voturi ale ministrului/senatorului Bodog în favoarea aprobării aceluiaşi proiect de lege pentru aprobarea OUG nr. 14/2014 şi implicit pentru abrogarea OUG nr. 13/2017 contestată de către cetăţeni este surprinzător şi din perspectiva anterioarei opţiuni de a aproba, alături de ceilalţi miniştri din Cabinetul Grindeanu, proiectul de OUG nr. 13/2016 fără niciun comentariu (conform stenogramei şedinţei de guvern din ianuarie a.c. dată publicităţii recent de Guvern)", se arată într-un comunicat transmis marţi de IPP, citat de Agerpres.