Ministrul orădean al Sănătăţii, Florian Bodog, a fost din nou certat de premierul Mihai Tudose, la debutul şedinţei de Guvern de joi.

Prim-ministrul i-a reproşat lui Bodog că "sistemul este defect" şi i-a dat două săptămâni pentru reducerea birocraţiei din Sănătate.

"Faptul că aţi demis cinci şefi de DSP este un slab început. Nu este nici măcar un început bun. Nu trebuie să moară nişte oameni ca să ne dăm seama că ceva nu merge bine. (...) 400 de mii de hârtii care trebuie plimbate de la medicul de familie la medicul specialist, care trebuie să-i dea scrisoare medicală, să-i dea reţetă nu ştiu, care trebuie să o ducă apoi la farmacie, dacă nu le ia pe toate trebuie să reia ciclul... Nu sunt sportivi de performanţă cei în situaţia asta. Deci trebuie un proiect de reducere a birocraţiei", a spus Mihai Tudose.

Bodog i-a răspuns premierului că are dreptate, dar nu a reuşit să-l calmeze, ci din contră, a declanşat o nouă reacţie agresivă din partea acestuia. "Ştiu că e adevărat, chiar ştiu", i-a răspuns Tudose.

Premierul i-a dat ministrului Sănătăţii un termen de două săptămâni în care să îi prezinte o propunere concretă privind reducerea birocraţiei. "Haideţi să nu rezolvăm cazuri punctuale, haideţi să rezolvăm sistem. Sistemul este defect, rău", a mai spus prim-ministrul.

Presa din Bucureşti a scris în mod repetat, în ultimele săptămâni, că ministrul Florian Bodog riscă remanierea, din pricina situaţiei vaccinării copiilor din România. Miercuri, Bodog i-a prezentat premierului Mihai Tudose un raport privind vaccinarea şi a demis cinci şefi de Direcţii de Sănătate Publică din ţară.

Întrebat dacă îl trimite acasă pe Bodog, prim-ministrul a declarat că nu-l va demite "nici astăzi, nici mâine".