Săptămâna aceasta, în Universitatea din Oradea vor începe concursurile pentru cei 15 decani, organizate de rectorul Constantin Bungău.

După cum prevede legea, în cazul facultăţilor unde nu au fost minimum doi doritori înscrişi, consiliul format din profesori şi studenţi s-a reunit şi a propus încă un candidat, desigur, cu acordul acestuia, astfel încât denumirea de concurs să nu devină irelevantă.

A fost şi cazul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, unde iniţial doar decanul în funcţie, Adrian Maghiar, şi-a depus dosarul de candidatură şi unde consiliul l-a aruncat în cursă şi pe prodecanul-parlamentar multilateral dezvoltat Florian Bodog.

Cel mai probabil, PSD-istul a acceptat să concureze doar ca să ocupe un scaun liber, fără gândul de a-l încurca prea tare pe Maghiar, care în ultimii patru ani l-a ajutat destul, făcându-se că nu vede niciunul dintre scandalurile de plagiat ale lui Bodog, căruia până şi judecătorii Înaltei Curţi i-au pus eticheta definitivă de impostor, aşa că l-a menţinut în funcţia de prodecan.

Bihorel nici nu ştie ce e mai ruşinos: că Bodog nu se dă la fund nici măcar acum, ori că din zecile de profesori doctori niciunul nu se pretinde mai bun ca el?