Senatorul PSD Florian Bodog şi-a prezentat, luni, bilanţul activităţii parlamentare pentru anul 2015, laolaltă cu câteva consideraţii despre planurile sale politice.

Taman într-o cafenea din centrul Oradiei, Petit Cafe, Bodog a precizat că cel mai mare succes al său în anul trecut este votarea în Parlament a legii privind interzicerea fumatului în toate spaţiile publice, inclusiv restaurante şi cafenele, lege la care el a fost unul dintre iniţiatori şi pentru care a militat activ. "Mi se pare intolerabil să vii de-acasă mirosind frumos şi să ieşi mirosind a fum", a declarat Bodog. Ca o insatisfacţie, senatorul a precizat "legile care trenează", oferind drept exemplu legea privind salarizarea unitară în sectorul bugetar.

Polo, la LPS

Florian Bodog a semnat anul trecut 40 de iniţiative legislative, 31 de declaraţii politice, 38 de întrebări şi două interpelări ale premierului. "Am încercat să mă limitez la probleme la care mă pricep. Cele mai ample intervenţii, declaraţii politice, interpelări au fost legate de această lege antifumat", a mai spus parlamentarul PSD.

La capitolul perspective pentru 2016, Bodog n-a oferit însă foarte multe detalii. A precizat că are în lucru două proiecte: un program de screening gratuit pentru diabet, ce se va derula în primă etapă doar în Bihor, şi înfiinţarea unei secţii de polo pe apă la Liceul cu Program Sportiv Bihorul, ca elevii bihoreni care aleg această şcoală să poată face performanţă în polo chiar la şcoala la care învaţă, cu un orar adaptat.

"Am luat legătura cu inspectorul şcolar general şi cu directorul Liceului Sportiv şi chiar astăzi domnul Matei (n.r. Dan Matei, director LPS Bihorul) va transmite o solicitare către Inspectoratul Şcolar, iar apoi eu voi cere la Ministerul Educaţiei să se aloce un post de antrenor de polo", a precizat Bodog.

Şi rector, şi parlamentar

Jurnaliştii au vrut însă să afle alte detalii despre planurile lui Bodog şi anume dacă va candida, în martie, la funcţia de rector al Universităţii din Oradea, aşa cum el însuşi a mai spus că ia în calcul, ori pentru un nou mandat de parlamentar. "Întâlnirea noastră nu se referă la activitatea mea universitară, aşa că nu pot să vă spun un răspuns. Vă mărturisesc că am început consultările cu colegii din Facultatea de Medicină şi Farmacie", a declarat Bodog.

Întrebat ce îi lipseşte ca să ia o hotărâre, Bodog a răspuns: "Decizia mea şi susţinători".

Senatorul n-a spus nici dacă mai vrea un mandat de parlamentar, însă a precizat clar că cele două variante nu se exclud şi că ar putea candida atât la rectoratul Universităţii, cât şi la Parlamentul României, ba chiar să îşi păstreze ambele funcţii, dacă ar câştiga! "Funcţia de rector nu este incompatibilă cu cea de senator. Poate ar fi un punct pozitiv pentru Universitatea din Oradea", a spus Bodog.

PSD-istul a mai fost întrebat dacă ia în calcul să candideze la funcţia de primar al Oradiei, variantă pe care a respins-o vehement, şi dacă, în situaţia în care ar ajunge rector al Universităţii, visează la dezlipirea FMF şi fondarea ei ca Universitate de Medicină. "Resping cu foarte mare hotărâre separarea Facultăţii de Medicină", a răspuns Florian Bodog.