Ministrul bihorean al sănătăţii, Florian Bodog, s-a vaccinat antigripal, miercuri, pentru a da exemplu şi pentru a-i îndemna pe părinţi să-şi vaccineze copiii.

Iniţiativa a avut loc miercuri, la Forumul Pro-Imunizare, de la Palatul Parlamentului, ocazie cu care Bodog a anunţat şi că prima tranşă de vaccinuri antigripale a ajuns marţi în România, fiind distribuite Direcţiilor de Sănătate Publică. Până acum au sosit doar 20.000 de doze, iar prima fază de vaccinare va include personalul medical şi pacienţii cu risc.

"Legea vaccinării este o lege pentru copii, pentru protecţia copiilor, este o lege pentru prevenirea bolilor care pot fi prevenite prin vaccin, pentru îmbunătăţirea sistemului de sănătate din România şi a stării de sănătate a naţiunii", a afirmat Florian Bodog, potrivit News.ro.

Acesta a mai precizat că, anul acesta, la fel ca anul trecut, vor fi achiziţionate peste un milion de doze de vaccin antigripal şi că acestea vor asigura necesarul.

Între altele, ministrul a afirmat că  legea vaccinării aduce modificări şi în buget, "pozitive pentru Ministerul Sănătăţii". "Legea nu este despre obligativitate, este despre copiii noştri. Am făcut această lege pentru a ne proteja copiii, pentru a ne proteja starea de sănătate a naţiei, viitorul. Am două fete şi amândouă sunt vaccinate la zi şi au făcut şi vaccinurile care nu sunt obligatorii pentru că eu am încredere că această parte a sistemului de sănătate este foarte importantă şi are rolul ei", a subliniat Florian Bodog.

Alături de Bodog, şi viceprim-ministrul Marcel Ciolacu s-au vaccinat antigripal miercuri, la Forumul Pro-Imunizare.