Bogdan Pater și-a dat luni demisia din Partidul Național Liberal. Printr-o frază scurtă, Pater i-a cerut președintelui PNL Bihor, Ilie Bolojan, să ia act de demisia sa din partid începând din 10 octombrie 2022, arată sursele BIHOREANULUI.

Liberalul, care a deținut în trecut funcția de președinte al organizației de tineret a PNL Bihor, iese din partid în plin scandal în care este acuzat că a încercat să racoleze numeroase minore, atât în Oradea, cât și în București. 

Informația privind demisia din PNL a fost confirmată marți seara de Bogdan Pater, care, însă, nu a vrut să facă alte precizări legate de scandal. Odată cu plecarea din partid, el a pierdut și funcția de responsabil de comunicare al organizației Tineretul Național Liberal.

Noaptea la minore 

Scandalul a izbucnit sâmbăta trecută, când platforma Justițiarul de Berceni a publicat un material video în care „politicianul Bogdan”, în vârstă de 35 de ani, - între timp responsabil de comunicare în organizația națională a tinerilor liberali (TNL) – era prins în flagrant în timp ce mersese să se întâlnească, în toiul nopții, pe o stradă din București, cu o fată care-i spusese anterior că are doar 15 ani. 

Din mesajele schimbate de fată (de fapt o tânără care face parte din echipa Justițiarul de Berceni, care demască prădători de minori) cu Bogdan Pater a reieșit că acesta inițiase numeroase conversații cu ea în ultimele săptămâni, deși credea că e minoră, făcându-i avansuri, complimentând-o și propunându-i întâlniri. De asemenea, i-ar fi propus să se întâlnească la el acasă „la un pahar”, dar a adus vorba și de „chestii „18+”. 

Pater a susținut că n-ar fi avut intenții „imorale”.  

#MeToo, cazul Pater 

La scurt timp după apariția materialului, Justițiarul de Berceni a publicat un altul, în care coordonatorul echipei, Alexandru Constandachi, dezăvluie că a fost contactat de numeroase fete, inclusiv din Oradea, care fuseseră abordate de Bogdan Pater în urmă cu mai mulți ani, pe vremea când aveau între 13 și 16 ani. Sub protecția anonimatului fetele i-au trimis „justițiarului” mai multe capturi de ecran cu mesajele pe care Pater le-ar fi trimis, invitându-le la „ceai” și întrebându-le dacă le „răpește”.

Pe mai multe dintre acestea le-a reperat în organizația Cercetașii României, din care bărbatul făcea parte. Într-un răspuns transmis BIHOREANULUI, un reprezentant al organizației naționale Cercetașii României a confirmat că, în 2015, Bogdan Pater a fost suspendat de la activitățile cu copii și tineri după ce a fost reclamat că a contactat prin mesaje trei cercetașe minore, care i-au denunțat comportamentul inadecvat. 

PNL, fără reacție

La patru zile de la izbucnirea scandalului și în ciuda numeroaselor semnale legate de comportamentul inacceptabil al unui membru al partidului, ba chiar unul cu funcție, nici filiala Oradea, nici filiala Bihor, nici organizația națională a PNL nu au avut nicio reacție publică, prin care să condamne astfel de derapaje grave la adresa minorilor.

Nici măcar Organizația Femeilor Liberale Bihor nu a ieșit să condamne acțiunile de prădător de minore, de care este acuzat Bogdan Pater. 

Sursele ziarului spun că la nivel local ar fi urmat o ședință în care cazul Pater să fie discutat, iar bărbatul să fie sancționat. Acest lucru nu s-a mai întâmplat însă, întrucât luni Bogdan Pater și-a dat demisia. Chiar și așa, cazul rămâne o pată în imagine unei formațiuni politice care, cel puțin până acum, a ales să ignore niște acuzații oribile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!