Doi baschetbalişti care evoluează sau au evoluat pentru CSM Oradea fac parte din lotul echipei naţionale a României care participă la Jocurile Mondiale Universitare, competiţie care va avea loc în Rusia, la Kazan, în perioada 6-17 iulie.

Este vorba despre Bogdan Ţîbîrnă, care nu este orădean la origine, dar joacă în prezent la CSM, şi Török Rollánd, orădean, dar care acum evoluează în Ungaria, la Körménd.

Înainte de competiţie, cei doi jucători au participat cu lotul universitar într-un cantonament şi la pregătirile echipei, conduse de antrenorii Tudor Costescu şi Paul Miron.

La Jocurile Mondiale Universitare, echipa României va evolua mai întâi în faza preliminară, unde va întâlni echipele reprezentative ale statelor Filipine, pe 7 iulie, Japoniei, pe 8 iulie, Mongolia, pe 9 iulie, Mexic, pe data de 11 iulie, şi Serbia, în 12 iulie.

Lotul naţional universitar al României la această competiţie este format din jucătorii: Alex Pop, Dan Ioan, Cătălin Petrişor, Baris Aktaş, Vlad Dumitrescu - fundaşi; Vlad Corpodean, Adrian Roşu, Alexandru Neguţ, Adrian Guţoaia, Alin Borşa - extreme; Vlad Negoiţescu, Bogdan Ţîbîrnă, George Toth, Török Rollánd, Iulian Orbeanu - pivoţi.

De precizat că la ediţia precedentă, de anul trecut, a Jocurilor Mondiale Universitare, care a avut loc la Shenzen, în China, echipa României, care s-a clasat pe locul VIII, la avut printre antrenori şi pe Cristian Achim, de la CSM Oradea.