Bugetul judeţului pe 2018 rămâne nevotat după ce, luni, consilierii PNL nu s-au prezentat la şedinţa extraordinată a Consiliului Judeţean, iar astfel nu s-a întrunit cvorumul necesar.

După cum se ştie, liberalii au absentat şi de la şedinţa ordinară de săptămâna trecută, explicându-şi boicotul prin faptul că alianţa de la putere nu i-a consultat în elaborarea bugetului, le ignoră propunerile de proiecte şi face "drenaje" financiare către ONG-uri apropiate.  

Luni, după intonarea imnului de stat al României, preşedintele Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, a arătat că, în condiţiile în care sunt doar 17 consilieri prezenţi, cei ai alianţei UDMR-PSD-ALDE, şedinţa nu se poate ţine.

Acesta a spus că nu va mai convoca o altă şedinţă până în luna martie, proiectele de pe ordinea de zi, inclusiv bugetul de venituri, cheltuieli şi investiţii, fiind amânate.

Ulterior, în discuţiile cu ziariştii, atât Pásztor Sándor cât şi vicepreşedintele Ioan Mang au spus că, deocamdată, funcţionarea judeţului nu va fi afectată de faptul că nu există un buget nou, iar salariile pe luna martie vor putea fi plătite.

Cei doi au mai declarat că, în opinia lor, principalul motiv al absenţei PNL-iştilor este dorinţa acestora de a nu-l valida pe cel de-al 18-lea consilier al puterii, PSD-istul Adrian Szatmari, în ciuda faptului că Tribunalul Bihor a decis că validarea este obligatorie. Sentinţa nu este, însă, definitivă.

Cât despre obiecţiile legate de bugetul judeţului Bihor şi de investiţiile în dezvoltare, preşedintele CJ a amintit că, în toată perioada de tranparenţă, în care proiectul de buget a fost publicat pe site-ul instituţiei, reprezentanţii liberalilor nu au depus nicio contestaţie sau sugestie.

Atât Pásztor cât şi Mang au spus că nu vor ceda în faţa "presiunilor" făcute de PNL-işti. Totuşi, aceştia speră că liberalii îşi vor face apariţia la şedinţa din luna martie.