"Biroul Permanent a hotărît, prin vot, excluderea din partid a lui Lucian Bolcaş pentru trădarea intereselor PRM, prin pactizarea sa cu Mafia lui Traian Băsescu şi pentru declaraţiile publice pe care le-a făcut, în ultima vreme, în totală contradicţie cu deciziile şi punctele de vedere ale partidului", se arată într-un comunicat al PRM, de după şedinţa Biroului Permanent al partidului, condusă de către Corneliu Vadim Tudor.

"Nu am nicio reacţie la excluderea mea din PRM. M-a anunţat colegul meu, Viorel Dumitrescu. Am văzut pe scrol-ul televiziunilor că motivul excluderii mele ar fi că aş fi pactizat cu Traian Băsescu, că mi s-ar fi oferit un post de consilier prezidenţial. Eu sunt unul dintre autorii cererii de demitere a preşedintelui Traian Băsescu şi nu mă dezic niciodată de acest lucru", a fost reacţia lui Lucian Bolcaş.

El a spus că este adevărat că, după opt ani de bătălii parlamentare, s-a simţit "puţin obosit" şi de un an de zile nu a mai participat la şedinţele partidului. "Nu m-am retras şi nici nu o să-mi retrag semnătura de pe adeziunea la PRM", a adăugat Bolcaş.

Lucian Bolcaş a fost deputat PRM în legislaturile 2000-2004 şi 2004-2008. De asemenea, a deţinut funcţia de vicepreşedinte PRM.