Sute de bolnavi de scleroză multiplă din Bihor şi alte judeţe din nord-vestul României au acum la dispoziţie un centru de zi modern şi utilat corespunzător. Municipalitatea a anunţat finalizarea proiectului de reabilitare, modernizare şi extindere a centrului de zi pentru persoane cu scleroză multiplă, finanţat cu bani europeni.

Clădirea, situată pe strada Buzăului nr. 2, se întinde pe 900 de metri pătraţi (parter şi etaj) şi a fost adaptată persoanelor cu dizabilităţi, având acum atât rampă interioară, cât şi lift.

În plus, centrul a fost utilat cu aparate necesare recuperării, cum ar fi paralele reglabile pe înălţime şi lungime, steper cu braţe, cilindru pentru rulări, bancă gimnastică, spaliere, bandă alergare, bicicletă ergonomică, minge medicală, pat reglabil bobath ori pernă cu rezonanţă magnetică. De asemenea, în centru există calculatoare speciale ce pot fi utilizate de persoanele cu dizabilităţi.

Valoarea lucrărilor s-a ridicat la peste 3 milioane de lei, din care 2,4 milioane reprezintă bani nerambursabili. Centrul de zi va fi inaugurat oficial pe 16 noiembrie.