Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a anunţat că bărbatul de 55 de ani care în dimineaţa zilei de miercuri a înjunghiat în spate o angajată a Spitalului de Psihiatrie din Ştei este urmărit penal pentru tentativă de omor.

Procurorii arată că pacientul, despre care BIHOREANUL a aflat că fusese internat pentru omor, a furat cuţitul din bucătăria unităţii spitaliceşti. 

"Prin ordonanţa din data de 27.01.2021 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de suspectul F.I. în vîrstă de 55 ani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, faptă prev. şi ped. de art. 32 alin. 1 C. pen. raportat la art. 188 alin. 1 din Cod penal", se arată în comunicatul transmis miercuri de prim-procurorul adjunct Gligor Sabău, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. 

Procurorul mai transmite că incidentul s-a întâmplat miercuri, 27 ianuarie, la ora 8.06, când suspectul – cu iniţialele F.I., în vârstă de 55 de ani – "în timp ce se afla internat în Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Ştei, jud. Bihor în executarea măsurii de siguranţă a internării medicale prev. de art. 110 C.p. după ce în prealabil a sustras un cuţit de bucătărie din incinta blocului alimentar al spitalului, pe aleea din faţa blocului alimentar i-a aplicat o lovitură cu cuţitul părţii vătămate N.D. în vârstă de 43 de ani, care îşi desfăşura activitatea în calitate de asistent medical în cadrul unităţii spitaliceşti". 

Victima a fost transportată la spital şi supusă unei intervenţii chirurgicale, salvarea sa datorându-se tratamentului prompt şi calificat, a mai transmis reprezentantul Parchetului Bihor. 

Aceeaşi sursă arată că suspectul se află în continuare internat în cadrul Spitalului de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Ştei "în executarea măsurii de siguranţă a internării medicale". 

"În prezent în cauză se desfăşoară acte de urmărire penală pentru stabilirea împrejurărilor în care a fost comisă fapta, urmând ca în măsura în care datele prezentate vor impune precizări de natura celor destinate publicităţii în raport de specificul cauzei şi faza procesuală în care se află aceasta, vom comunica în consecinţă", a încheiat prim-procurorul adjunct Gligor Sabău.