Consiliul Judeţean Bihor a devenit de marţea trecută prima instituţie care a aplicat Legea 296/2023, aşa-zisă a austerităţii în sectorul bugetar, care impune desfiinţarea funcţiilor de şef birou şi a posturilor vacante.

Însă numai parţial, pentru aparatul propriu şi pentru instituţiile subordonate, cu patru excepţii: cele două teatre, Regina Maria şi Szigligeti, Centrul de Cultură al Judeţului şi Aeroportul Oradea.

Chiar în debutul şedinţei CJ Bihor de marţi, Bolojan a retras de pe ordinea de zi proiectele de modificare a organigramelor acestor instituţii, fără să spună de ce, dar Bihorel a aflat motivul.

Cunoscut fan al economiilor, Bolojan voia să transfere cele două ansambluri folclorice, Crişana şi Nagyvarad, din subordinea celor două teatre în cea a Centrului Cultural, la fel cum a încercat şi imediat după preluarea funcţiei, la finele anului 2020.

Cum liberalul încă nu-şi asigurase şi voturile consilierilor judeţeni UDMR, aprobarea noilor organigrame a fost amânată pentru luna decembrie. Când, dacă reuşeşte, ar putea fi luna cadourilor şi pentru UDMR-işti, dat fiind că - se ştie - aceştia nu cedează nimic fără a primi ceva în schimb...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!