Referendumul privind fuziunea Oradiei cu comuna Sînmartin are, totuşi, şanse să se desfăşoare pe 5 iunie. Guverul României discută, miercuri, modificarea Legii referendumului, astfel încât consultări populare locale să poată fi organizate simultan cu alegerile.

Informaţia apare pe site-ul Executivului, conform căruia miercuri se discută un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

După cum BIHOREANUL a mai scris, primarul Ilie Bolojan a făcut diligenţe pentru modificarea acestei legi având în vedere decizia BEC conform căreia legislaţia în vigoare permite doar organizarea unui referendum de interes naţional simultan cu orice formă de alegeri.

"Am solicitat pe 27 aprilie Guvernului României promovarea unei ordonanţe de urgenţă, întrucât prin interzicerea organizării unui referendum autorităţilor locale li se încalcă autonomia locală", a declarat primarul în şedinţa de Consiliu Local de marţi, în care s-a şi votat calendarul referendumului privind Oradea Mare, în speranţa unei decizii favorabile a Guvernului.

"În condiţiile în care până în 12 mai Guvernul României nu va emite un OUG care să clarifice această situaţie, referendumul nu va avea loc", a asigurat Bolojan.

Citiţi pe această temă şi articolul "Adio, referendum! Aproape sigur, referendumul pentru Oradea Mare nu se va mai organiza"