Potrivit unei informări a Primăriei Oradea, edilul şef Ilie Bolojan a semnat miercuri, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, trei noi contracte de finanţare pentru Oradea. Contractele au o valoare totală de peste 13,6 milioane de euro, ceea ce face ca Oradea să adune prin programul Regio 71,7 milioane de euro finanţare, prin 17 proiecte.

Astfel, primarul a semnat contractul pentru etapa a doua de modernizare a Cetăţii Oradea, etapă ce prevede reabilitare şi refuncţionalizare a corpurilor B, C, D şi E. Aici, municipalitatea vrea să facă Muzeul Cetăţii, o bibliotecă virtuală, un centru de studii religioase, o galerie de artă, o casă a căsătoriilor, dar şi Centrul de Excelenţă în Domeniul Culturii şi Artelor "Asylum Artorum". Valoarea acestui proiect este de 51 milioane de lei, din care 37 de milioane sunt bani nerambursabili.

Al doilea contract pentru care Bolojan a semnat finanţare este prevede reabilitarea şi modernizarea Centrului de Îngrijire Copii din Piaţa 1 Decembrie nr. 9, lucrări ce vor duce inclusiv la creşterea numărului de locuri din creşă de la 80 la 120. Proiectul are o valoare de 3 milioane de lei, din care 2,4 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile.

De asemenea, primarul a semnat şi contractul de finanţare pentru proiectul ce prevede reabilitarea Pasajului Vulturul Negru, mai precis a sistemului de canalizare, a pavajului interior şi a sistemului de iluminat arhitectural. Toate reţelele de canalizare ale pasajului vor fi schimbate, iar pavajul va fi realizat din mozaic turnat.

"Documentaţia aferentă achiziţiei publice pentru aceste 3 contracte a fost efectuată, ea urmând acum calea procedurilor legale, avizarea Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, încărcarea în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, depunerea şi evaluarea ofertelor. Speranţa noastră este că, dacă nu vor interveni sincope, în luna iulie sau august a acestui an să avem deja fronturile de lucru deschise pentru toate aceste trei obiective de investiţii", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Citeşte mai multe despre reabilitarea Pasajului Vulturul Negru în articolul "Vulturul Negru prinde aripi! Pasajul va fi reabilitat cu bani europeni"