Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a semnat joi, la Ministerul Transporturilor, contractul de finanțare a șoselei de centură a orașului Aleșd, la care lucrările au trecut de jumătate din volumul proiectat.

Am semnat azi, la Ministerul Transporturilor, contractul de finanțare pentru varianta de ocolire a orașului Aleșd”, a anunțat Bolojan pe Facebook, adăugând că valoarea totală a contractului este de 120 milioane lei, din care valoarea totală eligibilă este 102 milioane lei, iar TVA aferent, de 18 milioane lei, este neeligibil.

Șeful administrației județene a reiterat că „până acum lucrările executate au fost finanțate din bugetul Ministerului Transporturilor”, iar sumele achitate constructorilor urmează să fie recuperate din fonduri europene, prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin care se vor deconta și restul sumelor, în cadrul Programul Infrastructură Mare.

În ce privește stadiul executării lucrărilor, care la finele lunii trecute ajunsese la 60%, Bolojan a precizat, publicând și câteva imagini pe rețeaua de socializare, că „azi și mâine se toarnă stratul de uzură pe tronsonul dintre Tinăud și Peștiș”, care va fi gata complet săptămâna viitoare.

Pe de altă parte, președintele CJ Bihor a anunțat că săptămâna viitoare este programată și semnarea contractului de finanțare din fonduri europene pentru realizarea documentației tehnice a Drumului Expres DX Arad - Oradea, valoarea acesteia fiind de 11 milioane euro, iar până în toamnă vor fi semnate și contractele de finanțare din fonduri europene pentru centura municipiului Beiuș (20% stadiu de execuție) și pentru centura Sânmartin (stadiu 40%), proiecte realizate de CJ Bihor în parteneriat cu CNAIR.

Citiți pe aceeași temă și articolele:

Centura Aleșd, la 60%. Circulația pe DN1 între Aleșd și Tinăud se desfășoară dirijat și cu restricții de viteză (FOTO)

În ce stadiu sunt lucrările la Centura Beiuș

Centura Sânmartin a ajuns la 40%. Un proprietar din Băile 1 Mai împiedică execuția unui pod și amână finalizarea proiectului peste termenul programat

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!