Primele rezultate date de numărătoarea paralelă a PNL arată că primarul Ilie Bolojan a câştigat un nou mandat în fruntea Primăriei din Oradea.

"Rezultatele de la cele câteva secţii de votare care au fost centralizate, arată că am câştigat un scor care se situează între 60 şi 70%", a anunţat edilul într-o scurtă intervenţie la Digi 24.

Surprinzător e că în secţia de votare 42 din Podgoria, unde 95% dintre votanţi sunt maghiari, Bolojan a obţinut 45,31%, la Consiliul Local PNL a strâns 35,15% şi la Consilul Judeţean - 31,25%. În Ioşia, unde era fief PSD, la secţia de votare 136, Bolojan a strâns 74% dintre voturi, la CL PNL a strâns  62% şi la CJ 63%.

"Conform rezultatelor în urma numărării primelor secţii de votare, rezultă că PNL a obţinut un scor de 50% la Consiliul Local şi de 60% pentru funcţia de primar", a declarat ulterior Ilie Bolojan.

"Din primele informaţii pe care le avem din judeţ şi din Oradea, reiese că PNL a câştigat alegerile în mod hotărât şi detaşat în Oradea şi în judeţul Bihor. Vreau să mulţumesc tuturor bihorenilor care ne-au primit la poarta gospodăriilor lor, care ne-au permis să schimbăm câteva cuvinte şi tuturor celor care s-au prezentat la vot", a declarat şi Mircea Mălan, candidatul PNL la Consiliul Judeţean.

În ciuda scorului zdrobitor din Oradea, potrivit numărătorii paralele, PNL a piedut în Bihor primăriile Dobreşti, Sânmartin, Săcădat, Gepiu, Nucet (ex PNL), Batăr, Borod, Budureasa (ex PNL), Bulz, Căpâlna, Ceica, Cărpinet (ex PDL), Gepiu, Holod, Nojorid (ex PNL), Pocola, Finiş, Husasău de Tinca, Ineu, Uileacu de Beiuş şi Brusturi (ex PNL), toate în favoarea PSD, şi Boianu Mare, câştigat de ALDE.

A câştigat Căbeşti, Pomezeu, Oşorhei, Aleşd, Ştei, Vaşcău, Abram, Aştileu, Auşeu, Avram Iancu, Bunteşti, Cefa, Câmpani, Cociuba, Copăcel, Criştior, Drăgeşti, Lazuri de Beiuş, Lunca, Mădăras, Măgeşti, Olcea, Sânnicolau, Sântandrei, Şuncuiuş, Suplacu de Barcău, Tinca, Toboliu, Tulca, Vadu Crişului, Vârciorog, Popeşti, Şoimi şi Girişu de Criş.

O situaţie incertă se regăseşte în cazul a două comune, Remetea şi Drăgăneşti, unde atât liberalii, cât şi PSD-iştii susţin că au câştigat.