Horea Vuşcan îşi face campania electorală aruncând "săgeţi" la adresa primarului Ilie Bolojan. Liderul bihorean al Mişcării Verzilor Democrat Agrarieni s-a prezentat, miercuri, în faţa jurnaliştilor cu mai multe desene reprezentându-l pe edil în diverse ipostaze, caricaturizat.

"Am făcut o evaluare a acestui titlu, Oradea, Capitala verde a României, şi vreau să vă prezint nişte imaigini sugestive", a spus Vuşcan într-o conferinţă de presă, prezentând, apoi, pe rând, câteva caricaturi: Bolojan "Ecologistul", Bolojan primar "Beton", Bolostructorul, Bolopolistul "Incoruptibil", Bolojan Dog "Lover" şi Bolojan primar "pedeapsă".

Una dintre imagini îl prezintă pe primar stând cu un porc pe tavă şi ţinând în cealaltă mână un turn fumigând, repezentând CET-ul. "Sunt convins că în evaluarea oraşului s-au luat în considerare şi mirosurile din Ioşia şi poluarea CET", a spus Vuşcan mândru de el, prezentând imaginea. O altă caricatură îl prezintă pe edil hrănind cu o mână un câine, iar cu cealaltă ţine un cuţit ascuns la spate, Vuşcan acuzându-l astfel - forţat - că "a dorit să eutanasieze câinii comunitari". Altă imagine îl arată în timp ce ţine un indicator "parcare" în mână, iar lângă el un utilaj Selina toarnă beton peste arbori. "Domnul primar ecologic se laudă cu peste 1200 de arbori tăiaţi", a spus Vuşcan.

Un alt desen îl surprinde pe Bolojan cu aură de îngeraş, lângă o pancartă cu Selina, stând sprinijit de CET şi cu piciorul pe o conductă Gazprom. "Îl reprezintă pe domnul primar, care nu are afaceri, dar are nişte sponsorizări", a acuzat voalat Vuşcan, completând: "În loc să utilizăm pompele de căldură sau alte sisteme de încălzire proprie, domnul primar se rezumă la gaz".

"Turbogiaţia" din Centrul Civic, respectiv sensurile giratorii înierbate, parcările, taxa pe faţadă, pe grădiniţă sau chiar situaţia locuitorilor de pe strada Ecaterina Teodoroiu, unde municipalitatea vrea să facă un drum expres, apar şi ele în caricaturile electorale.

Toate planşele au acelaşi scop: să arate că Oradea nu e, de fapt, verde, că e poluată şi că în loc de verdeaţă, este mult beton, iar vina o poartă - cum altfel - Ilie Bolojan. "Dacă Oradea este cel mai verde oraş din România, înseamnă că România e un stat gri, gri cenuşiu", a concluzionat Vuşcan cu patos.

Pe de altă parte, folosindu-se de hotărârea Consiliului Concurenţei, care a dat aviz negativ propunerilor municipalităţii de a institui zone unitare de încălzire în care să poată furniza energie termică exclusiv Electrocentrale, Vuşcan a cerut demisia lui Marcel Boloş, şeful Direcţiei de Management Proiecte Europene din Primărie. "Cred că domnul Boloş, arhitectul întregului sistem de termoficare, trebuie să-şi dea demisia. Se pare că "măscăriciul" (cum l-a numit la un moment dat primarul Ilie Bolojan pe Vuşcan - n.r.) a avut dreptate când a spus că monopolul nu e bun pentru oraş", a spus el vizibil satisfacut.