Primarul Ilie Bolojan afirmă că Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, instituţie condusă de PDL-istul orădean Mircea Matei, este nedreaptă, prin decizia de a retrage licenţa de furnizare şi distribuţie a energiei termice a Electrocentrale Oradea.

"Din punctul nostru de vedere, este o decizie abuzivă a ANRSC. Am verificat dacă în ultimii 20 de ani această instituţie a mai suspendat vreodată licenţa vreunui operator sau dacă a retras-o şi am constatat că nu a mai retras nici o licenţă de operare nici unui operator, deci este clară ţintirea Electrocentrale", a declarat edilul pentru BIHOREANUL.

Acesta a explicat că ANRSC şi-a fundamentat decizia pe trei mari teme: "aşa-zisa încasare suplimentară a unor facturi de la 1500 de case de pe reţeaua primară", faptul că locuitorilor din Ioşia trecuţi la Electrocentrale trebuia "să li se întocmească acte adiţionale la contractele cu Transgex, nu să li se facă contracte cu Electrocentrale, ceea ce este o aberaţie din punct de vedere juridic, pentru că dacă sunt părţi diferite într-un contract, nu poţi menţine contractul cu o altă parte", şi - a treia problemă - că de fapt contractele cu clienţii nu ar respecta contractul cadru făcut de ANRSC. "Contractele Electrocentrale respectă contractul cadru şi au fost inspirate din modelele altor oraşe", a declarat Bolojan.

Edilul a adăugat că "aşa-zisa decizie ANRSC a fost de fapt o execuţie publică, pentru că a fost luată de preşedintele comisiei care a fost în control la Oradea şi de patru angajaţi ai ANRSC, care în momentul în care au ridicat mâna să voteze au coborât capul în pământ".

În ce-l priveşte pe Mircea Matei, şeful ANRSC, Bolojan a afirmat că "este un orădean care dovedeşte o lipsă de susţinere faţă de oraşul care l-a trimis într-o funcţie de conducere la Bucureşti, iar a nu-ţi păsa de cel mai important proiect al Oradiei arată cât de mult îţi pasă de fapt de oraş".