După ce Lucia Varga a anunţat luni, în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL că renunţă la conducerea organizaţiei de femei a PNL acuzând "dictatura" secretarului general Ilie Bolojan şi modul în care sunt întocmite listele pentru alegerile parlamentare, cel din urmă a respins acuzaţiile.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, Ilie Bolojan a declarat că nu poate fi vorba despre "o dictatură" câtă vreme decizia privind persoanele susţinute de filiala Bihor pe primele 5 locuri eligibile pe listă a fost adoptată prin vot.

"Există un vot exprimat, (...) 26 de voturi secrete "pentru" şi 3 "împotrivă", prin urmare nu se pune problema de o dictatură sau de elemente de genul acesta", a declarat Bolojan jurnaliştilor din Capitală.

Preşedintele PNL Bihor a afirmat că Lucia Varga nu se află pe primele cinci locuri eligibile pe lista pe care filiala Bihor o va transmite la centru, însă mai există o a doua etapă de selecţie pentru a stabili candidatul care va ocupa locul 6 pe listă.

"Este vorba despre cele şase locuri eligibile, două la Senat şi patru la Camera Deputaţilor. Astăzi au fost discuţii legate de faptul că în această primă evaluare, când au fost propuse cinci persoane, doamna Lucia Varga nu s-a regăsit pe aceste locuri. Urmează o a doua etapă pentru următorul loc care va avea loc săptămâna aceasta şi săptămâna viitoare se va încheia procedura. Ca urmare a acestui fapt doamna Varga şi-a anunţat demisia din funcţia de copreşedinte al organizaţiei de femei", a precizat Bolojan.

De altfel, inclusiv preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a întărit faptul că nu toţi parlamentarii se vor putea regăsi pe listele partidului pe locuri eligibile, pentru că astfel nu s-ar mai putea împrospăta resursa de parlamentari.

"Este o problemă care ţine de filiala Bihor, pe care nu aş găsi-o o problemă pentru că procedura nu este finalizată. A explicat şi secretarul general (Ilie Bolojan - n.r), care este şi preşedintele organizaţiei Bihor, că se află în plin proces de selecţie a candidaţilor, că sunt foarte mulţi înscrişi şi că fiecare dintre cei înscrişi are nevoie de susţinerea organizaţiei pentru a fi pe listă", a declarat Gorghiu, conform Mediafax.

Pe de altă parte, Gorghiu a spus că, indiferent care va fi decizia organizaţiei judeţene, "întotdeauna vor fi şi oameni supăraţi".

Citiţi pe această temă şi articolul Lucia Varga a demisionat de la şefia organizaţiei de femei a PNL, acuzându-l pe Ilie Bolojan de dictatură