Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a reacţionat dur, miercuri, cu privire la aşa-zisul concurs pentru postul de manager al Aeroportului, arătând că singurul candidat acceptat, Cristina Antik, nu are nicio experienţă în domeniu. El a acuzat conducerea Consiliului Judeţean de "iresponsabilitate" şi chiar de "premeditare", cerând anularea concursului şi căutarea unui manager competent. Bolojan a făcut chiar o propunere în acest sens...

Pasc era mai bun...

"Am căzut din lac în puţ", a spus Bolojan, precizând că nu a vrut să dea crezare zvonului cu privire la faptul că şefii CJ pregătesc o numire politică, presupunând că "vor fi selectaţi oameni cu experienţă", nu "după chipul şi asemănarea conducerii CJ".

"În calitate de primar al municipiului Oradea, cer conducerii Consiliului Judeţean să anuleze acest concurs, pentru că, dacă o să mai facă şi un contract beton unui asemenea om "competent", care nu-şi cunoaşte posibilităţile, o să păţim cum am păţit anul acesta cu Consiliul de Administraţie: deşi au pierdut toate zborurile, membrii CA au luat toate bonusurile. Adică nu va mai putea fi demis", spus Bolojan.

Separat, în calitate de şef al PNL Bihor, Bolojan a spus că i-a rugat pe liberalii din Consiliul Judeţean să depună un proiect de hotărâre de revocare a întregului CA de la Aeroport. Chiar dacă un asemenea proiect nu va avea şanse să treacă de votul majoritar al coaliţiei PSD-UDMR-ALDE, măcar "să ştie orădenii cine vor să îşi bată joc de Aeroportul Oradea şi de acest oraş".

Primarul a numit-o pe Cristina Antik "o contabilă de şcoală", care nu are legătură cu domeniul, a apreciat că "domnul Pasc (fostul manager – n.r.) este incomparabil mai bun, oricât am fi de critici, asta se vede de la o poştă" şi a criticat faptul că reprezentanţii CJ nu caută specialişti veritabili.

Bolojan a spus că a acceptat solicitarea lui Cseke Attila, preşedintele UDMR Bihor, de a nu critica situaţia Aeroportului până la jumătatea lunii septembrie, crezând că în toată această perioadă "marii operatorii aerieni sunt contactaţi în permanenţă, peţiţi de conducerea CJ şi că nu există altă prioritate", dar acum se consideră "dezlegat de această discuţie".

Să anuleze concursul!

Ilie Bolojan a afirmat că există suficienţi profesionişti ai domeniului şi a şi dat un exemplu în acest sens, în persoana orădeanului Răzvan Horga. "A terminat facutatea la Viena, şi-a luat masteratul în managementul transporturilor aeriene în Marea Britanie, a lucat la Carpat Air, în Emiratele Arabe, în Marea Britanie, are un CV serios, puteţi vedea câte limbi străine ştie. Nu şi-a depus dosarul la concurs, fiindcă vă daţi seama dacă îl evaluează domnul Bimbo pe probleme de aviaţie..."

Răzvan Horga e fiul decanului Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Şitiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, din cadrul Universităţii din Oradea, Ioan Horga, şi este, potrivit datelor publicate de el însuşi pe Linkedin, consultant privat în aviaţie.

Edilul liberal a apelat din nou la conducerea CJ Bihor cerându-i să accepte un parteneriat cu Primăria Oradea, considerând că situaţia Aeroportului este foarte serioasă, iar lipsa de conectivitate aeriană are consecinţe extrem de nefavorabile asupra oraşului.

"Dacă până acum i-am bănuit de lipsă de competenţă, acum pare că duce a premeditare. Mă mir că nu le crapă obrazul de ruşine domnilor Pasztor şi Mang pentru ce se întâmplă la Aeroport. Eu aş intra în pământ de ruşine. Ce fac acolo este o chestiune de iresponsabilitate. Le cer să intre în parteneriat cu Primăria şi să anuleze acest concurs, pentru că situaţia este gravă", a spus Ilie Bolojan.

Contabilă versus manager

După cum se ştie, la aşa-zisul concurs internaţional anunţat de preşedintele CJ Bihor, Pásztor Sándor, pentru conducerea Aeroportului din Oradea, un singur dosar a fost acceptat de comisia de concurs, cel al Cristinei Antik, soţia judecătorului Levente Antik, de la Curtea de Apel Oradea, membră în Consiliul de Administraţie al Aeroportului, fostă contabilă în sistemul de învăţământ şi la Aeroport, fără ncio experienţă în managamentull transporturilor aeriene.

Alţi doi candidaţi şi-au mai depus dosarele pentru funcţia de director general, însă ambele dosare au fost respinse, pe considerente formale, nici motivele, nici numele candidaţilor nefiind date publicităţii. Potrivit surselor BIHOREANULUI, unul dintre candidaţii descalificaţi ar fi fost un fost manager al Aeroportului Timişoara.