Primarul Ilie Bolojan va deţine funcţia de secretar general al PNL, cea mai importantă după cea de preşedinte, ca urmare a unificării funcţiilor de co-secretari generali, ocupate în prezent de Gheorge Flutur şi Marian Petrache, în cadrul fuziunii dintre PNL şi PDL. Cel puţin asta susţin surse din partid citate de presa centrală.

Potrivit Hotnews, prin această mutare, "se doreşte grăbirea fuziunii dintre cele două partide, iar Bolojan a fost varianta agreată, în vedere unei comunicări mai eficiente inaintea alegerilor locale".

Chestionat de BIHOREANUL pe această temă, primarul Ilie Bolojan, care deţine şi funcţia de preşedinte executiv al Asociaţiei Municipiilor din România, s-a ferit să comenteze subiectul. "Nu ştiu ce s-a discutat la nivel central", a spus el, nedorind să facă niciun comentariu.

Conform presei, o primă hotărâre legată de conducerea PNL se va lua luni, la şediţa Comisiei de Unificare, urmând ca decizia finală să fie luată de Consiliul Naţional, în reuniunea de vineri, 11 decembrie. După această mutare, actualii secretari ai partidului Gheorghe Flutur şi Marian Petrache ar putea fi numiţi prim-vicepreşedinţi.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu declara, la începutul săptămânii, că în partid se încearcă o ajustare şi o armonizarea a unor funcţii, în vederea asigurării unei conduceri mai eficiente în contextul alegerilor electorale de anul viitor.

Pe de altă parte, în cursul zilei de vineri, senatorul liberal Cristian Bodea a declarat, într-o conferinţă de presă la Oradea, că în opinia sa PNL ar avea numai de câştigat dacă Bolojan ar exercita funcţia de secretar general al partidului, cea mai importantă după cea de preşedinte. Bodea spune că îl va şi propune pe Bolojan şi îşi argumentează ideea prin capacitatea organizatorică pe care acesta a dovedit-o în toate poziţiile pe care le-a ocupat.

Citiţi pe această temă articolul "Bolo "über alles": tânărul Cristian Bodea îl vrea pe Ilie Bolojan nr. 2 în PNL, pentru că este "milităros şi organizat""