Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, ar urma să demisioneze până în jurul datei de 28 octombrie, ca să candideze la alegerile parlamentare din partea PNL, pe lista acestui partid pentru judeţul Bihor, scrie agenţia Agerpres, citând surse oficiale.

Potrivit Digi 24, Comitetul executiv al filialei PNL Bihor ar fi decis, joi seară, să îi propună ministrului candidatura, iar acesta ar fi acceptat “de principiu”.

”Singurul care este posibil să candideze pentru PNL este ministrul Transporturilor Sorin Buşe”, au precizat surse din Executiv pentru agenţia Mediafax, în contextul informaţiilor că mai mulţi demnitari din Guvern ar putea candida la apropiatele alegeri parlamentare, alte nume vehiculate fiind cel al lui Dragoş Pâslaru, ministrul Muncii, respectiv Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene.

Potrivit unor surse din cadrul PNL Bihor, propunerea către ministrul Buşe ar fi fost făcută de preşedintele filialei, Ilie Bolojan, cel care influenţează decisiv viitoarele candidaturi. După cum se ştie, fosta ministră Lucia Varga l-a acuzat săptămâna aceasta pe Bolojan de dictatură fiindcă nu i-a dat şansa de a obţine girul colegilor din organizaţie pentru o nouă candidatură la Parlament, fiind votată doar o echipă de 5 candidaţi propusă de el, de pe care Varga lipsea.

Bihorean de origine, Sorin Buşe a lăudat, recent, performanţele şi eficienţa municipalităţii orădene conduse de Bolojan, a promis ajutorul Guvernului în viitoarele proiecte locale privind transporturile şi a impulsionat, prin vizite la faţa locului, lucările în infrastructura rutieră aflate în derulare pe raza judeţului Bihor.