Într-o conferinţă de presă susţinută joi, secretarul general al PDL Bihor, Mircea Matei, afirma că, din informaţiile pe care le deţine, primarul Oradiei face naveta zilnic pe banii contribuabililor şi l-a somat să spună ce s-ar fi putut face în oraş cu cei aproximativ 120 de milioane de lei vechi pe care i-a dat pe benzină de când conduce Primăria.

"Dacă se tot dă atât de cinstit, să le spună orădenilor că zilnic face naveta Oradea-Aleşd. Am calculat şi, având în vedere că sunt 21 de zile lucrătoare, în doi ani sunt 29.400 de kilometri, iar la un consum de 10 litri la suta de kilometri înseamnă 2.940 de litri de benzină, adică 11.750 lei. Cu banii aceştia ce s-ar fi putut face?", a întrebat Matei.

Contactat de BIHOREANUL, Ilie Bolojan spune că, deşi, într-adevăr, face naveta, banii pe benzină au fost plătiţi din buzunarul propriu. "Orice om care ocupă o funcţie publică, indiferent că este primar, preşedinte de Consiliu Judeţean sau prefect, are o normă de cheltuieli la care îi dă dreptul legea şi pe care nu are voie să o depăşească. Ilie Bolojan nu a depăşit niciodată această normă, pentru că am plătit din banii proprii. Dacă va trebui, o pot dovedi cu acte. Nu am cheltuit mai mult decât fostul primar Petru Filip, care domiciliază în Oradea", a afirmat Bolojan.

Bolojan nu a vrut să comenteze afirmaţiile lui Matei potrivit cărora pe timpul administraţiei democrat-liberale "oraşul se dezvolta cu adevărat, nu ca acum", ca răspuns la afirmaţiile sale de miercuri, când Bolojan spunea că prin "umflarea" organigramei, fosta conducere PDL a Primăriei a risipit bani cu care se puteau construi două poduri peste Criş.

"Modul în care s-a dezvoltat Oradea pe vremea fostei administraţiii este o apreciere a domnului Matei pe care nu vreau să o comentez. Cel mai obiectiv cred că au apreciat însă orădenii, la alegerile din 2008, cum s-a dezvoltat oraşul", a conchis Bolojan.