Un incident politic s-a consemnat, duminică la prânz, la secţia de votare 553, amenajată în şcoala primară din satul Haieu.

Printre oamenii care aşteptau la coadă să voteze, după ce au ieşit de la biserică, BIHOREANUL l-a surprins intrând brusc în secția de votare pe preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan. Acesta s-a dus aţă la preşedintele secţiei, spunându-i că un membru PSD stă ilegal în secţie, printre oameni, şi trebuie să ia măsuri.

"Ştiu, l-am trimis deja de-aici", a replicat preşedintele secţiei, Claudiu Păcurar. Cel mai probabil, bărbatul cu pricina avea menirea să-i îndemne pe oameni să voteze cu partidul lui.

Ilie Bolojan la Haieu

Bolojan a dat să plece, iar în curtea secţiei s-a întâlnit chiar cu PSD-istul pe care îl acuza, un tânăr de circa 25 de ani. "Stimate domn, nu este în regulă să staţi în secţia de votare. Asta este clar. Eu vă rog respectuos să nu mai faceţi acest lucru, nu este corect. Noi nu staţionăm, nu deranjăm", i-a spus preşedintele PNL Bihor, conducându-l pe PSD-ist afară pe poarta şcolii.

Tânărul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numește George David, candidat din partea PSD la Consiliul Local Sânmartin, în prezent lucrând la societatea de salubritate a comunei, nu i-a replicat nimic, zâmbind doar, parcă stânjenit.

"Şi-a făcut de lucru"

Ulterior, întrebat de BIHOREANUL de ce a stat în secţie, tânărul a negat. "Am venit să votez. Cine zice că am stat în secţie? Numai primarul Bolojan zice asta", a declarat tânărul, refuzând iniţial să spună dacă este sau nu membru PSD.

Contrar celor spuse de el, şi anume că n-a stat în secţie, reprezentanţii acesteia au declarat reporterilor BIHOREANULUI că bărbatul a mers de mai multe rânduri în curte şi în clădire. "Ba a adus de mâncare, ba a adus băutură. Şi-a făcut de lucru", a spus un bărbat.

Spate în spate

În schimb, PSD-istul a lansat la rândul lui acuze, arătând spre un alt bărbat, membru PNL, care, a spus el, stă tot în secţie. În realitate, însă, acest bărbat se afla în stradă, în faţa secţiei de votare.

Întrebat de BIHOREANUL, acesta a recunoscut că este coleg de partid cu Ilie Bolojan, dar a spus că nu a intrat în secţie, ci a stat doar în stradă.

Acolo unde a ajuns şi PSD-istul, până la urmă. Aşa că, pe peluza din faţa secţiei, la câţiva metri distanţă, stăteau cei doi rivali politici...

PNL şi PSD la Haieu