Aplicarea așa-numitei legi a austerității în sectorul bugetar, Legea 296/2023, cea prin care trebuie desființate posturile de șef birou și cele vacante din instituțiile publice, are efecte scumpe pentru șeful Consiliului Județean Bihor.

Deși instituția are doar 85 de angajați, cei mai puțini comparativ cu sutele din celelalte județe, președintele Ilie Bolojan a fost nevoit, joia trecută, să achite din propriul buzunar masa de prânz protocolară pe care a oferit-o ambasadorului Germaniei, dr. Peer Gebauer, aflat la Oradea într-o misiune economică, pentru a prospecta potențialul de afaceri local pentru firmele din țara sa.

Motivul? Odată cu reducerea de personal, legea impune și tăierea cheltuielilor de protocol până la finele anului, ceea ce Bolojan a și făcut de luna trecută.

Tot pentru că a rămas fără bani de protocol, CJ Bihor nu mai poate cumpăra și oferi oficialilor străini nici tradiționalele monografii ale județului, nici să-i mai cadorisească pe parteneri cu agende, calendare și pixuri, așa cum a făcut în toți anii trecuți.

Așa că Bolojan, cunoscut adept al austerității, a ajuns el însuși să-i simtă efectele și să intre în folclorul subalternilor drept „Austeritate Vodă”...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!