Primarul Ilie Bolojan a convocat marţi după-amiaza, de la ora 16, preşedinţii a aproximativ 15 asociaţii de proprietari din Ioşia pentru a discuta pe tema modernizării CET. La această întâlnire a participat şi Horea Vuşcan. Lucru care se pare că l-a enervat pe Bolojan.

"Oamenii m-au chemat şi pe mine, au insistat să mergem împreună ca să nu fie singuri. Pentru că ştim strategia. Oricine doreşte o negociere simplă împarte masele. Asta a încercat şi domnul primar, care a programat mai multe întâlniri pe parcursul a mai multor zile, ca oamenii să meargă singuri. Dacă erau doar 3-4 asociaţii în faţa primarului era greu să spună verde în faţă lucrurile care îi dor", a declarat pentru BIHOREANUL, Horea Vuşcan.

În timpul întâlnirii, liderul Mişcării Verzilor Democrat Agrarieni a vrut să-şi spună şi el părerea, însă a fost oprit de primar. "Când am încercat să iau cuvântul domnul Bolojan s-a enervat foarte tare şi a întrebat ce caut eu la acea întâlnire pentru că nu sunt preşedinte de asociaţie şi că oamenii sunt suficient de maturi să-şi spună singuri problemele", a declarat Vuşcan.

Mai mult, edilul ar fi făcut câteva remarci jignitoare la adresa acestuia. "Problema a fost că, din păcate, domnul primar a avut un comportament ostil şi chiar jignitor faţă de mine, lucru pe care vi-l poate confirma. A folosit mai multe epitete, de la "copil de bani" gata până la "măscărici". Spunea că este sătul de atâţia măscărici, care nu fac nimic decât să dea din gură. Dacă cineva are curaj să unească oamenii să-şi ceară drepturile, devine măscărici?", a afirmat liderul MDVA Bihor, care consideră că atitudinea primarului de Oradea faţă de el a fost o scăpare.

"Domnul Bolojan este din punctul meu de vedere un tip corect şi serios. Orice om are scăpări şi această ieşire a dânsului este o scăpare. Nu cred că este una corectă faţă de mine, dar în acelaşi timp nu cred că este rea intenţie sau ură viscerală", a precizat Vuşcan.

Referitor la restul întâlnirii, Horea Vuşcan spune că nu a avut ca scop un dialog între cele două părţi, ci a fost mai degrabă o informare referitoare la situaţia CET, prezentată de Bolojan, Eugenia Borbei, jurista şefă a Primăriei, Marcel Boloş, directorul DMPFI, Daniel Ţigan, directorul de termoficare al Electrocentrale, respectiv Dragoş Gligor, directorul general al societăţii.

"Domnul primar a spus că îşi menţine punctul de vedere legat de trecerea CET pe gaz, de majorarea preţului gigacaloriei şi le-a spus celor din Ioşia că trebuie să treacă la CET până la 5 ianuarie pentru că altfel îi va debranşa", a afirmat preşedintele Mişcării Verzilor Democrat Agrarieni (MDVA) Bihor.

Întâlnirea a avut loc cu uşile închise, accesul presei fiind interzis. Primarul Bolojan a precizat că nu vrea să se pronunţe asupra discuţiilor care au avut loc marţi fiindcă municipalitatea a mai programat o astfel de întâlnire cu preşedinţii de asociaţii şi pentru miercuri, iar apoi va remite un comunicat de presă.

Duminică, Vuşcan a adunat aproximativ 500 de oameni - mulţi dintre ei locuitori ai zonei Ioşia-, la statuia lui Mihai Viteazul din Piaţa Unirii. Ei au participat astfel la prima acţiune de protest împotriva Primăriei, de după '90. Mitingul s-a lăsat cu jigniri la adresa lui Bolojan.

În timpul protestului, unii dintre participanţi l-au înjurat pe primar, chiar şi de mamă, l-au huiduit şi i-au cerut "să plece înapoi la Aleşd". Nervoşi, orădenii s-au lansat şi în alte scandări precum "Jos cu chelul!" sau "mă meargă la mă-sa!", iar în timp ce o pensionară vorbea despre facturile mari de la întreţinere, mulţimea a reacţionat: "Ne mutăm la Bolojan!", "Să ne ţină el!" şi chiar "Îi luăm gâtul!". În tot acest timp, organizatorul mitingului, Horea Vuşcan nu a intervenit pentru a-i calma pe oameni şi pentru a păstra scandările în limitele decenţei.