Primarul Ilie Bolojan şi alţi reprezentanţi ai Primăriei s-au întâlnit joi cu orădenii care locuiesc în Dragoş Vodă, zonă în care firma Selina finalizează în aceste zile amenajarea a 600 de locuri de parcare cu alei şi trotuare aferente.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei, Bolojan i-a informat pe orădenii care locuiesc în zonă că în primele zile din noiembrie lucrările vor fi gata, valoarea totală a investiţiei fiind de peste 2.400.000 de lei.

Comunicatul nu precizează nimic despre nemulţumirile ridicate de ecologiştii orădeni, dar şi de o avocată orădeancă ce locuieşte în Dragoş Vodă, mai precis de afirmaţiile acestora potrivit cărora municipalitatea ar trebui să renunţe la extinderea locurilor de parcare pe spaţiile verzi.

Avocata Silvia Bochiş a acţionat în instanţă municipalitatea pe motiv că lucrările din Dragoş Vodă nu respectă normele Ministerului Sănătăţii care impun o distanţă minimă de 10 metri între geamurile locuinţelor şi locurile de parcare.

Totuşi, în informare se arată că primarul a făcut un apel la orădenii cu care s-a întâlnit ca, după ce lucrările vor fi finalizate, să sprijine municipalitatea prin întreţinerea spaţiilor verzi şi a curăţeniei în zonă.