După ce primarul din Debreţin, Papp László, a respins categoric o alianţă cu Aeroportul din Oradea, aşa cum a sugerat la începutul săptămânii primarul Ilie Bolojan, edilul municipiului de pe Crişul Repede a declarat că va iniţia un dialog.

"Trebuie să discut cu domnul primar, pentru că este absolut normal să facem acest lucru. Dacă în urma unui dialog pe care îl vom avea, nu se va găsi o formulă de colaborare, vom intra într-o competiţie. Noi (n.r. PNL Bihor) ne asumăm răspunderea să o ducem", a declarat Bolojan, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului pe care îl conduce.

Primarul a spus că dezvoltarea aeroportului este o chestiune strategică pentru Oradea şi pentru judeţul Bihor, nu o dispută politică locală, cum sugera primarul Debreţinului.

"Niciun partid politic nu cred că spune că aeroportul nu este important şi că nu doreşte să zboare de pe Aeroportul din Oradea în Europa sau la Bucureşti, către mai multe destinaţii sau mai ieftin. Nu există o dispută locală pe tema asta. Dar noi, spre deosebire de alţii, credem că se poate. Alţii, din păcate, au dovedit că nu au putut", a declarat Bolojan, cu referire directă la adversarii de la PSD şi UDMR, sub a căror "guvernare" locală Aeroportul a rămas cu o singură cursă, cea operată de Tarom spre şi de la Bucureşti.

Primarul Oradiei a spus şi că nu vrea să facă alte declaraţii pe tema Aeroportului, fiind sarcina noului Consiliu de Administraţie, format acum din "membri cu calificări incomparabil mai bune", să prezinte acţiuni şi rezultate.

Întrebat de jurnalişti dacă a discutat, concret, cu politicienii din UDMR şi PSD despre soluţii pentru aeroport, Bolojan a refuzat să ofere un răspuns concret. În schimb, n-a ratat ocazia să mai arunce o săgeată spre adversarii săi politici: "Au avut trei ani la dispoziţie nu să facă comentarii, că la asta se pricep toţi, ci să facă ceva concret pentru Aeroport. Dacă aţi văzut ceva concret, mai ascultaţi-i. Dacă nu, vă recomand, chiar dacă nu se face asta, să-i puneţi între paranteze".

Citeşte pe această temă şi articolele:

"Primarul din Debreţin respinge o alianţă cu Aeroportul din Oradea: Nu ne speriem de competiţie!"

"Formula câştigătoare": Primarul Ilie Bolojan îşi doreşte o "alianţă" între aeroporturile din Oradea şi Debreţin