Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a fost reconfirmat, miercuri, în funcție de Biroul Politic Național al liberalilor, printr-un vot de încredere. Liberalii care au cerut demisia din funcție orădeanului și-au retras solicitarea în şedinţă, cerându-și scuze, potrivit unor surse liberale citate de Agerpres.

"S-au retras cererile de demisie a secretarului general. Cu toate acestea am supus la vot, un vot de încredere în Birou. Domnul secretar trebuie să aibă forță ca să-și ducă mai departe mandatul. (...) Cu un singur vot împotrivă și patru abțineri, domnia sa a fost validat de către Biroul Politic Național, ca să nu mai fie discuții pe tema aceasta", a declarat miercuri seara, copreședintele PNL Vasile Blaga, după ședința BPN.

La rândul său, Ilie Bolojan a arătat că a solicitat un vot de încredere din partea colegilor. "Este normal când ocupi această funcție, când pui președinți unici, stabilești candidați în multe municipii din țară, când impui o anumită disciplină financiară să apară tot felul de supărări. Astăzi, eu am cerut un vot de încredere în ceea ce mă privește. Acest vot a fost dat pentru că un secretar general sau un om de conducere fără autoritate nu mai este eficient", a spus Bolojan.

Primarul reales al Oradiei i-a persiflat pe liderii filialelor PNL de sector care i-au cerut plecarea din funcţie. "În momentul în care cineva care obține rezultate îți cere în mod serios demisia trebuie să te gândești bine, dar este greu să-ți ceară niște oameni care au obținut niște rezultate lamentabile", a declarat el.

După cum se ştie, patru lideri de filiale PNL de sector, care au demisionat miercuri, au solicitat acelaşi lucru şi din partea secretarului general Bolojan, imputându-i neimplicarea suficientă în calitatea sa de șef de campanie la nivel național.

Ilie Bolojan, a mai declarat miercuri seara că în maximum două săptămâni vor fi făcute propunerile privind conducerea filialelor din București, “după care ne vom ocupa de toate celelalte organizații din România unde încă avem doi copreședinți", ştiut fiind că liberalii mai au 19 organizații unde nu există conducere unică.