Primarul Ilie Bolojan a recunoscut, vineri seară, că unii dintre liderii liberalii l-ar fi vrut candidat la Primăria Capitalei. Declaraţia a fost făcută în emisiunea "Vocile Bihorului", de la Digi 24 Oradea, în care edilul a vorbit despre alegerile locale şi despre regenerarea partidului.

Întrebat de moderatorul Octavian Haragoş dacă este adevărat că i s-a propus, Bolojan a recunoscut că "am fost şi eu în această discuţie, dar am refuzat această candidatură". "Bazându-mă pe experienţa mea din Oradea, dar nelocuind în Bucureşti, neavând nicio tangenţă şi având practic un contract nescris cu orădenii, nu am dat curs", a spus el.

Întrebat concret când au existat aceste discuţii şi dacă are legătură cu faptul că săptămâna aceasta candidatul PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban a renunţat la cursă, după ce a fost pus sub control judiciar de DNA pentru că ar fi cerut bani pentru campanie, Bolojan a refuzat un răspuns tranşant, spunând doar că "a fost o discuţie în toată această perioadă preelectorală".

Pe de altă parte, în contextul în care vorbea despre primenirea partidului, primarul a spus şi că lista candidaţilor PNL Bihor la Consiliul Local Oradea, care va fi făcută publică în a doua jumătate a săptămânii viitoare, va cuprinde nume noi. Doi dintre noii candidaţi enunţaţi de Bolojan sunt consultantul în afaceri Dacian Palladi şi reputatul chirurg Adrian Duşe, proaspăt înscrişi în PNL.