Deşi în ultima perioadă s-a vehiculat că va candida la alegerile parlamentare pentru un loc de deputat din partea PNL Bihor, ministrul tehnocrat al Transporturilor, Sorin Buşe, a declarat duminică seară, într-o emisiune la Digi 24, că nu vizează Parlamentul.

"Nu intenţionez să candidez. Acum, chiar sunt foarte focalizat pe terminarea acestui mandat, mai ales în această perioadă sunt foarte multe proiecte pe care vreau să le finalizez şi nu mă gândesc dincolo de asta, în acest moment", a spus Sorin Buşe, potrivit HotNews.ro.

Ministrul a răspuns cu "deocamdată nu" şi la întrebarea dacă ia în calcul ideea de a continua proiectele actuale în viitorul guvern. "Mă focalizez pe ce am de făcut acum, vreau chiar să las ceva în spate, să rămână ceva, o urmă, că am trecut prin acest minister, chiar dacă numai pentru cinci-şase luni", a precizat acesta.

Anterior, presa scrisese că Buşe chiar ar urma să demisioneze până în jurul datei de 28 octombrie, pentru a putea candida din partea PNL Bihor.

Numele lui Buşe a fost vehiculat pe lista candidaţilor din Bihor de două săptămâni, după o vizită făcută la Oradea, în care acesta a anunţat că în judeţ vor fi derulate în următorii ani investiţii importante: construirea centurii metropolitane a Oradiei, dar şi a centurilor Aleşd şi Beiuş-Ştei, cu fonduri UE, prevăzute în Master Planul General de Transport al României până în anul 2030. Propunerea de a candida a fost făcută chiar de preşedintele filialei, Ilie Bolojan.

Posibila candidatură a stârnit critica liderului PSD Bihor, Ioan Mang, care l-a comparat pe Sorin Buşe cu vestitul sponsor al lui Victor Ponta, Sebastian Ghiţă, sugerând că DNA l-ar putea lua la întrebări pe ministru pentru că, după ce a anunţat proiecte de peste 400 milioane euro în Bihor, va candida în acelaşi judeţ, făcându-se astfel vinovat de "foloase nemateriale necuvenite, ca să atragă voturi".