Primarul Ilie Bolojan şi-a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, decizia de a candida la funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PNL, pe care o conduce ca preşedinte interimar din luna februarie a anului trecut.

"Am decis să candidez din cel puţin două motive", a anunţat Bolojan, precizând: "Pe de o parte întrucât sunt primarul municipiului Oradea şi este logic să candidez, iar pe de altă parte pentru că am o obligaţie morală faţă de colegii care m-au susţinut în activitatea de primar".

Alegerile pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Oradea şi pentru cele "15 sau 17" posturi de membri ai Biroului Politic al organizaţiei vor avea loc miercuri, 24 februarie.

Aceste alegeri, a spus Bolojan, sunt precedate de Adunarea Generală a membrilor organizaţiei municipale a PNL Oradea, programată miercuri, 17 februarie, unde vechiul Birou îşi va prezenta raportul de activitate şi îşi va depune mandatul, astfel încât membrii săi să nu fie implicaţi în desfăşurarea alegerilor pentru desemnarea viitorului Birou.

Bolojan a mai specificat că, până în prezent, nu cunoaşte dacă un alt coleg de partid şi-a depus sau nu candidatura pentru funcţia de preşedinte, dar că depunerea candidaturilor poate fi făcută până marţi, 23 februarie, "cu 24 de ore înainte de alegeri".

De asemenea, în aceeaşi conferinţă de presă au mai anunţat că vor candida la Biroul Politic al PNL Oradea şi viceprimarul Gheorghe Carp, precum şi liderul celor zece consilieri municipali liberali, Dan Octavian. Carp a declarat că nu ţine neapărat să devină vicepreşedinte al organizaţiei, deoarece simpla calitate de membru al Biroului Politic îi va permite să ia parte la luarea deciziilor în cadrul organizaţiei.

În PNL, calitatea de vicepreşedinte al unei organizaţii locale o pot avea doar membrii aleşi ai Biroului Politic al respectivei organizaţii, aceştia devenind vicepreşedinţi în limita locurilor în ordinea voturilor primite la alegerea în Biroul Politic al organizaţiei.