Au fost momente de panică, duminică, în Vaslui, unde un bloc întreg a fost evacuat după ce un locatar a pus la copt aproximativ 20 de ardei iuţi în cuptorul cu microunde.

Vecinii au fost cei care au sunat la 112, anunţând că în clădire nu se mai putea respira din cauza unui miros înţepător.

"În momentul când colegii mei au ajuns acolo, o parte dintre locatarii scării se autoevacuaseră. S-au făcut măsurători ale gazelor însă toate au ieşit în parametri normali. La etajul patru, într-un apartament, au găsit sursa mirosului. Un cetăţean, proprietarul apartamentului respectiv, a pus aproximativ 20 de ardei iuţi la copt în cuptorul cu microunde. Probabil întâmplarea este de râs pentru mulţi dintre noi, dar credeţi-mă că toţi cei care erau acolo plângeau. Colegii mei au fost nevoiţi să intervină cu măştile. Proprietarul era pe balcon, nici el nu mai putea să respire", a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, potrivit vremeanoua.ro.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar locatarii au putut să se întoarcă în apartamentele lor după aerisirea blocului.

Purtătorul de cuvânt al ISU a precizat, ulterior, la Digi24, că bărbatul care a declanşat nebunia "dorea să-şi prepare o mâncare mai picantă, specifică acestei perioade". "Capsaicina a determinat ca aerul să devină iritant", a declarat Stanciu.

Omul nu a fost sancţionat "deoarece apelul s-a confirmat".