Pompierii bihoreni au fost ocupați luni, intervenind în cea de-a doua parte a zilei pentru a prelua o bombă din al Doilea Război Mondial, găsită în Cihei de un localnic care-și nivela terenul, iar seara pentru a stinge un incendiu de vegetație izbucnit în Nojorid. 

„Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana al județului Bihor a fost solicitat să intervină în localitatea Cihei, comuna Sânmartin, unde un apelant al numărului unic 112 sesiza descoperirea unei muniții. Sosiți la fața locului, pompierii militari au identificat o bombă, de calibru 82 de milimetri, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial”, se arată într-o informare trimisă marți de lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

Muniția, găsită de un sătean în timp ce efectua lucrări de nivelare a terenului, „a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță, de către specialiștii pirotehnicieni, urmând a fi distrusă prin explozie controlată”.

„Pompierii bihoreni reamintesc persoanelor care descoperă muniții neexplodate, să nu le atingă, iar când execută diferite activități și depistează muniții, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă și să anunțe de urgență, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgență profesioniste”, precizează reprezentanta ISU Crișana. 

Pompierii bihoreni au intervenit, de asemenea, luni seara, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un teren viran situat pe raza localității Nojorid. „În urma producerii evenimentului nu s-au înregistrat pagube materiale. A ars vegetația uscată, pe o suprafață de circa două hectare”, se arată în informarea ISU.

(video: Emil Boțcău)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!