Pirotehniştii bihoreni au intervenit, duminică, în pădurea din Şuşturogi, comuna Cetariu, după ce un cetăţean a găsit o bombă de artilerie. Muniţia a fost descoperită cu ajutorul unui detector de metale.

„Între orele 15.30 - 17.00, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al județului Bihor a executat o misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost efectuat de cetățeanul care a găsit muniția, în timp ce desfășura activități de detecție metale, în pădurea de pe raza localității Șușturogi, comuna Cetariu”, a declarat maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Bomba de artilerie cu calibru de 82 mm a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă, urmând să fie distrusă prin explozie controlată.

Pe de altă parte, duminică, pompierii bihoreni au intervenit la trei incendii produse la o gospodărie din Chijic, la un teren viran din Husasău de Criș și la coșul de fum al unui bloc de locuințe de pe strada Traian din municipiul Beiuș. În cazul primului incendiu, provocat de un echipament de iluminat improvizat, pagubele au constat într-un frigider şi acoperişul anexei, iar celelalte două incendii nu au produs pagube materiale.