Senatorul de Bihor Petru Filip demisionează din PDL şi se înscrie în PNL, în urma unui scandal petrecut în şedinţa de luni a Biroului Permanent Naţional, au arătat, luni, platformele online ale întregii prese centrale.

Singura remarcă a presei centrale este că în ultima perioadă Filip a avut mai multe poziţii critice la adresa PDL şi că anul trecut, la Convenţia Naţională a partidului, a fost unul dintre susţinătorii bihoreanului Vasile Blaga la şefia formaţiunii.

Petru Filip e membru în acest partid încă din 1991, el deţinând din 2009 chiar şi o funcţie de vicepreşedinte.

Primirea lui Filip în PNL este percepută ca o eventualitate şocantă, având în vedere că acesta a condus campania electorală din 2008, în care actualul primar liberal Ilie Bolojan era atacat violent, de multe ori în materiale neasumate de activiştii PDL.

Mai mult, după ce Bolojan a devenit cel dintâi primar al Oradiei ales din primul tur de scrutin şi a început să-şi pună în aplicare proiectele, Filip s-a împotrivit atât făţiş, cât şi în culise, acestor proiecte, folosindu-şi în acest scop funcţia de preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică locală din Senat.

BIHOREANUL a încercat să afle amănunte "la cald", dar Petru Filip avea telefonul închis. La fel, şi-au ţinut telefoanele închise preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, precum şi secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, fostul şef al campaniei lui Filip din 2004, cel care - potrivit informaţiilor BIHOREANULUI - l-ar fi convins pe liderul partidului, Crin Antonescu, să-l accepte pe Filip în rândurile liberalilor.

Pe de altă parte, surse din interiorul PNL Bihor au susţinut, pentru BIHOREANUL, că primarul Ilie Bolojan, preşedintele organizaţiei municipale a PNL Oradea, se opune primirii lui Petru Filip în organizaţia sa ori în cea judeţeană, avertizând că dacă liderii de la Bucureşti ai partidului au intenţia să-l impună pe Filip aici, el intenţionează să nu mai activeze în partid.

UPDATE:

Potrivit portalului de ştiri Hotnews, înainte de şedinţa Biroului Permanent al PDL, Petru Filip declara că nu s-a înscris în PNL, dar a refuzat şi să spună concret dacă demisionează din PDL. "O să vedeţi mai târziu, suprizele fac parte din plăcerea jocului", a declarat Filip.