Chiar dacă la Universitatea din Oradea austeritatea este cuvânt de ordine, angajaţii cu salarii foarte mici vor primi un ajutor la salariu.

La propunerea Consiliului de Administraţie al instituţiei, Senatul universitar a aprobat în şedinţa de luni ca, începând din 1 iunie, angajaţii care au media salariilor nete din 2013 sub 700 de lei să primească lunar bonuri de masă. Vizate sunt 119 persoane, majoritatea paznici şi îngrijitoare în cele 15 facultăţi. Dintre aceştia, cel mai mic salariu îl are o femeie de serviciu, care ia lunar în mână 580 de lei.

Şi până acum conducerea Universităţii a oferit tichete de masă salariaţilor cu venituri foarte mici. În anul universitar 2013-2014, 132 de salariaţi au primit tichetele lunare.

Pe de altă parte, în aceeaşi şedinţă senatorii universitari au aprobat creşterea numărului de studenţi aferenţi fiecărui post de secretară. Astfel, în loc să existe o normă de secretară la 450 de studenţi, de acum înainte va exista o secretară la 600 de studenţi. Această măsură va duce la dispariţia unor posturi de secretare în facultăţile orădene.