Scandalul cu modelele exportate în Austria pe post de prostituate aduce, în fiecare zi, ceva nou. Aşa cum a dezvăluit BIHOREANUL, o anchetă a DIICOT arăta că doi proxeneţi, Cornel Costan şi Ion Tămârjan, îşi foloseau agenţiile de modeling drept paravan pentru a plasa prostituatate unor politicieni, afacerişti, artişti şi oameni de televiziune, dar şi la bordelul Babylon din Austria. Potrivit procurorilor, activitatea lor ar fi fost copiată şi de alte agenţii, printre care şi unele din Oradea, în rechizitoriu fiind menţionate atât numele agenţiei coordonate de Amelia Toth (Amiart) cât şi cel al Amaliei Judea (Amalia Judea Art&Fashion).

BIHOREANUL a descoperit săptămâna trecută, fotografiile în lenjerie intimă sau chiar semidezbrăcate ale cel puţin 10 tinere din Oradea, majoritatea reprezentând agenţia Amalia Judea Art&Fashion, pe site-ul restricţionat publicului larg al clubului de noapte Babylon din Austria. Dintre acestea, pozele lui N.R., I.A.P. şi ale L.C. erau postate chiar la rubrica "Girls", adică fetele care puteau fi căutate de clienţii bordelului, cu o serie de imagini provocatoare şi sub pseudonime.

După ce tinerele orădence, împreună cu Amalia Judea, patroana agenţiei de modele, au cerut explicaţii despre apariţia lor pe site-ul bordelului, fotografiile celor trei fete de la rubrica "Girls" au fost scoase de pe portal, dar şi o parte din pictorialele care apăreau la rubrica "Girls Specials".

În plus, compania austriacă i-a trimis Amaliei Judea o comunicare în care susţine că "din greşeală, pozele doamnelor au apărut pe pagina noastră de internet, fără acordul doamnelor". În comunicarea semnată de Schweiger Richard, de la departamentul de management al Babylon, se precizează faptul că orădencele merseseră în Austria pentru sesiuni de fotografii.

"Doamnele au venit exclusiv pentru o sesiune de fotografiere pentru calendarul anual Babylon precum şi pentru o băutură energizantă, dar nu pentru pagina noastră de internet", a scris reprezentantul bordelului. Precizarea trimisă de austrieci după ce orădencele s-au scandalizat mai arată că "nici una dintre doamne nu a lucrat într-unul din locurilor noastre".

După ce au folosit fotografiile provocatoare ale orădencelor, reprezentanţii clubului de noapte Babylon şi-au cerut scuze: "Ne pare rău de acest incident şi ne cerem scuze pentru aceste neplăceri care v-au fost create".