Poliţiştii orădeni au fost chemaţi, marţi dimineaţă, în Parcul Magnoliei, prin apel la numărul unic de urgenţă 112. "Am fost sesizaţi că pe o bancă în parc era o persoană decedată", a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, inspector principal Alina Dinu, pentru BIHOREANUL. Bărbatul are în jur de 35 de ani, însă nu a fost încă identificat.

Victima era cunoscută ca o persoană fără adăpost care îşi ducea zilele în Parcul Magnoliei. "Dimineaţa pe la 7 l-am văzut stând pe bancă. Era tot înfofolit. Nu l-am prea băgat în seamă pentru că tot timpul îşi făcea acolo veacul. Cred că i s-a făcut rău, pentru că am înţeles că undeva după ora 9 a şi murit", a povestit un orădean.

La examinarea succintă a cadavrului, poliţiştii nu au găsit urme de violenţă. "Cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită în urma necropsiei", a precizat Dinu.

Oamenii povestesc că ortacii boschetarului ar fi încercat de mai multe ori să ceară ajutor la numărul unic de urgenţă, dar nu au reuşit. "Un băiat a zis că a sunat de mai multe ori la 112, dar poliţiştii au descoperit că, de emoţie, a format tot timpul numărul greşit şi a apelat de mai multe ori ba la numărul 1124, ba la 1125", a spus un bărbat.

În urma victimei, angajaţii firmei de salubritate au adunat zeci ce mizerii, zdrenţe şi saci întregi de flacoane goale.