Deputatul Octavian Bot, revenit în PNL în luna mai ca urmare a unei negocieri pe care a purtat-o direct cu preşedintele partidului, Crin Antonescu, dar neacceptat de colegii din Bihor nici în prezent, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a convenit să aibă o relaţie specială cu liderul PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, cu scopul de a întări USL.

"Am convenit cu Ioan Mang să lucrăm împreună pentru USL. Vom avea apariţii publice şi conferinţe de presă comune, pentru că avem aceleaşi interese", a spus Bot, fără a preciza dacă are încuviinţarea conducerii PNL Bihor pentru a apărea în public drept reprezentant al liberalilor în relaţia cu social-democraţii.

Solicită demiterea Laurei Codruţa Kovesi

În altă ordine de idei, Bot a mai anunţat că săptămâna viitoare va cere în Camera Deputaţilor demiterea procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi, deoarece aceasta nu s-a autosesizat în legătură cu ilegalitatea în care funcţionează PDL după ultimul congres, în condiţiile în care acest partid nu şi-a îndeplinit obligaţia de a declara la Tribunalul Bucureşti schimbările din statut.

"Legea Partidelor Politice obliga, nu recomanda Ministerului Public, să ia act că PDL, în urma modificării statului, nu a depus documentaţia la Tribunal. Tocmai de aceea, în şedinţa de săptămâna viitoare a Camerei voi cere public demiterea şefului Ministerului Public, Laura Codruţa Kovesi", a spus Bot.

Băsescu încalcă Constituţia şi când vorbeşte

Deputatul l-a criticat şi pe preşedintele Traian Băsescu, cel pe care îl lăudase atâta timp cât a fost membru PDL, spunând că acesta nu este interesat de situaţia economică a României. "Băsescu şi când respiră încalcă Constituţia. Cred că este sub demnitatea unui preşedinte de ţară să se plimbe la mare, la Cireşica sau la şcoala de vară a PDL, în loc să colinde cancelariile europene pentru a ajuta ţara să iasă din criză", a spus Bot.

Parlamentarul a mai afirmat că actualul Guvern a afundat mai mult România în criză, în loc să o scoată, dovada fiind coborârea ţării cu zece locuri în clasamentul economiei mondiale şi concluziile Institutului pentru Cercetarea Calităţii Vieţii, conform cărora economia naţională o duce mai prost decât înainte de 1989.