Cătălin Botezatu şi-a lansat, vineri seară audiobook-ul primului volum din trilogia "Trei vieţi. Pedeapsa", la Librăria Diverta, din Lotus Center. În stilu-i caracteristic, designerul şi-a făcut apariţia la lansare flancat de mai mulţi tineri arătoşi, manechini de-ai săi, şi a stârnit zâmbete pe chipurile orădencelor care s-au grăbit să îl pozeze.

Oradea şi mai cu seamă centrul comercial este al doilea loc din ţară, după Bucureşti, în care a decis să îşi lanseze cartea audio, pentru că, a subliniat el, aici a găsit oameni calzi, care l-au primit întotdeauna bine.

"Cartea s-a scos în 11 tiraje şi a fost declarată cea mai vândută, dar şi cea mai furată carte", a glumit el, adăugând că practic, audiobook-ul nu face decât să transmită mai bine emoţiile biografiei, cu ajutorul vocii sale şi a actorului Gabi Duţu.

"Sunt amintiri dintr-o perioadă destul de grea a vieţii. Am cunoscut căderea, undeva până sub nivelul mării, care m-a făcut să văd altfel oamenii, care m-a călit mai ales în ce priveşte oamenii din jurul meu, dar am avut dorinţa să demonstrez că sunt cel mai bun şi că unii s-au înşelat în privinţa mea. Acest audiobook e plin de încărcătură emoţională, mai ales la capitolul scrisori către mama, unde am fost nevoit să mă opresc la înregistrări", a mărturisit Botezatu.

Designerul a adăugat că, în ciuda faptului că episodul ar putea să facă un om să se simtă vulnerabil, de vreme ce redă o perioadă în care el chiar a ajuns în închisoare, el priveşte "cu demnitate trecutul". "Vă dăruiesc acest audiobook, sunt doar cinci ore pe un CD, care, sper eu, vă vor bucura auzul", şi-a promovat el produsul, adăugând că a fost tipărit în doar 5.000 de exemplare şi nu se va reedita.

La final, doamnele, domnişoarele, dar şi bărbaţii şi mai ales copiii, s-au înghesuit să obţină autografe şi să îşi facă poze cu Botezatu. Apoi, designerul a urcat la etajul centrului comercial, unde manechinele agenţiei Graziela Models au prezentat ţinute business promovate în magazinele Lotus, în cadrul Săptămânii Femeii. De altfel, lansarea de carte a avut loc în cadrul unui periplu de evenimente dedicate sexului frumos, care va continua, sâmbătă seară, cu o prezentarea colecţiei "Aviator", semnată Cătălin Botezatu.

"Trei vieţi. Pedeapsa" este primul volum dintr-o serie de trei romane despre viaţa designerului Cătălin Botezatu, fiind prima biografie autorizată a celebrului creator de modă, scrisă de jurnalista Monica Vlad. Episodul prezentat în ea îl arată pe Cătălin Botezatu în timp ce a fost închis la Cremona, o puşcărie de maximă securitate, pentru că era acuzat în ţară de bancrută frauduloasă.

După ce luni de zile şi-a căutat asociatul prin lume pentru a-l convinge să se întoarcă în România şi să îşi rezolve problemele cu cămătarii şi legea, ţinut captiv în Danemarca, s-a predat poliţiei sperând că aşa va ajunge în România. Extrădarea sa a întârziat, iar astfel el a trebuit să se adapteze unui mediu nociv şi a căzut pradă unor evenimente neplăcute, notează, într-o recenzie, reprezentanţii Diverta.

Preţul unui audiobook este de 44,9 lei.